VECKA 8, 20/2-26/2


Måndag 20/2, kl. 20.00. Grenades For The Wall
Live kl. 20.30. DJ: Björn Grape
En tjej och en kille bildar tillsammans med fioler och analogsyntar popduon Grenades for the wall. Ikväll står de på Lilla Hotellbarens scen kl. 20.30!
Kika här: http://www.facebook.com/#!/grenadesforthewall

Tisdag 21/2, kl. 19.00. Jazz – Martin Höper Kvartett
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Martin Höper - bas / Jonas Östholm - piano / Linus Lindblom / Chris Montgomery – trummor

Kika på våra tidigare jazzkonserter här: http://www.youtube.com/jazzlillahotellbaren
Onsdag 22/2 kl. 20.00. Fritz’s Corner med Tennis Bafra
Live 21.00 – DJ: Sara-Märta + Micke

Ikväll står Uppsalas Tennis Bafra på Lilla Hotellbarens scen. Gillar ni Sonic Youth och Pavement? Missa inte detta på scen kl 21.00!

Uppsalabandet Tennis Bafra är inga debutanter egentligen. Tennis Bafra har funnits och varit aktiva sedan 1993. Aktiva i replokalen.
90 talet. Svensk pop och indie slår igenom brett. Folk lusläser tidningen Pop & följer Lokkos varenda svängom. Inte Tennis Bafra, i deras värld existerar endast de amerikanska bandet Sonic Youth, Polvo och Pavement. Idag ser det inte annorlunda ut förutom att man har supportat sina husgudar Polvo, alla har numera barn och jobb och man har äntligen lyckats sätta 8 låtar på band. En bedrift som låtit vänta på sig. Tennis Bafra har inte skyndat framåt, man har istället marinerat i folköl och trasiga gitarrer i en källarlokal i Uppsala. I nitton år har de älskat att i hemlighet tortera sina instrument och slå sönder både sig själva och sin utrustning. Allting i replokalen. Sällan på scen. Aldrig tidigare på skiva.
2010, den franska bloggen Absolut noise "upptäcker" att det finns ett ohört svenskt band...Tennis Bafra. Låten "DNA Express" sprids snabbt och ett halvår senare är en hel skiva inspelad. Skivan genomsyras av 90-talssoundet som bandet älskar. Inget att hymla om. Men det finns också ett starkt melodispråk som gör att man fastnar direkt.
Otippade fanbärare för återkomsten av 90tals indierock. Tennis Bafra. Skivan "Abulia Jubilee" släpps den 6:e februari på Nomethod Records.

Lyssna här: http://www.tennisbafra.org/

Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/
Torsdag 23/2, kl. 20.00. Püssy a Go Go med John Duva
Live kl. 21.00 – DJ: Alexandra + Lisa
Torsdagen den 23 februari håller vi releasefest för John Duva's debutalbum, som släpps på Troglodyte Records.
Kika här: http://www.johnduva.se
Och här: http://www.facebook.com/#!/events/249595231783687/
Fredag 24/2, 17.00. Johan Netz + Andycap
DJ från 17.00
Våra residenter Johan Netz & Ulmox ackompanjerar fredagsminglets tisslande och glasens klingande med blåögd soul, solbränd funk, k-märkt gung och det där lilla extra.
Därefter tar Andycap över och spelar fram till 02!
Kika här: http://www.facebook.com/#!/andycapmusic
Lördag 25/2, 21.00 – Belleville
DJ från 21.00
Belleville, DJ Nasty Nate och Cmdr Mangs, är äntligen tillbaka på Lilla Hotellbaren för att underhålla denna lönelördag!Söndag 26/2, kl. 22.00. Club Nuggets med Wayne ”The Train” Hancock
Live kl. 20.30, DJ från 20.00
Hank Williams III har sagt så här om honom:
"[He] has more Hank Sr. in him than either I or Hank Williams Jr. He is the real deal."

Själv säger han så här, för att förtydliga sin avsky för den popcountry som i dagens läge håller USA i ett starkt och kommersiellt grepp:
"Man, I'm like a stab wound in the fabric of country music in Nashville. See that bloodstain slowly spreading? That's me."

Och söndag den 26 februari kommer han hit till Stockholm och Club Nuggets på Lilla Hotellbaren för sitt enda svenska gig under 2012. The Viper Of Melody i egen hög person - Wayne "The Train" Hancock!

Han skivdebuterade 1995 med den kraftfulla programförklaringen "Thunderstorms and neon signs" och har till dags dato givit it sju regelrätta fullängdsalbum, varav den senaste "Viper of melody" släpptes av Bloodshot Records 2009. Han är den odiskutable konungen av nutida Juke Joint Swing, den musikaliska legering av honky tonk, western swing, blues och rockabilly som historiskt hanterats mest mästerligt av bland andra Hank Williams och Hank Thompson. Det som främst definierar Hancocks eget musicerande är och har alltid varit den kompromisslösa tolkningen av musiken han älskar. Wayne Hancocks musik dryper av traditionstyngd, men är inte retro som en gimmick. Alltid hardcore, men aldrig utan det där monstruösa svänget. Verkligheten är att det inte finns några vägar runt denne artist. Det finns bara en Wayne Hancock.

Som om inte det vore nog sammanfaller datumet (26 februari alltså) med den 80-åriga födelsedag som Johnny Cash skulle firat om han fortfarande var vid liv, vilket har fått Club Nuggets-trion Veronica, Daniel och Mats att gräva extra djupt i arkiven och utlova en överdos av låtar från JC:s hela karriär från DJ-båset. Och som vanligt - fri entré!

Vi tar det igen - fri entré!

Vi kan inte tänka oss en bättre anledning till att lämna ditt surmulna februarihumör hemma, komma förbi Malmen, spola i dig lite alkohol och skita totalt i att det är måndag dagen efter. Sova kan vi göra när vi är döda.

Kika här: http://www.facebook.com/#!/events/347111641987697/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar