VECKA 7, 13/2-19/2Måndag 13/2, kl. 20.00. Carl Carlsson + Cajsa Siik
Live kl. 20.30 + 21.15. DJ: Gustav Idhammar
Birds Will Sing For You presenterar stolt:

20.30 - CAJSA SIIK + band
Cajsa Siik kommer presentera nytt material från en fullängdare som ligger i de sista faserna av färdigställande just nu. Intrikata arrangemang och snygga melodier. Det oväntade ligger alltid runt nästa hörn. Här ser ni Cajsa med fullt band. Kanske sista spelningen innan genombrottet?
Kika här: http://sv-se.facebook.com/cajsasiik
21.15 - CARL CARLSSON + band
Carl släpper sin debutsingel som soloartist, "Om Du Är Ett Monster Kan Jag Vara Ditt Offer" i början på februari och gör det här showcaset med fullt band. Euforisk indie som rör sig i en lång svensk tradition.
Kika här: http://www.facebook.com/pages/Carl-Carlsson/135139141873


Eventet på Facebook: http://www.facebook.com/#!/events/295105840535633/
Tisdag 14/2, kl. 19.00. Jazz – Jonas Östholm Quartet
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Västerås är likt Sandviken en stad som producerar duktiga musiker på löpande band. Precis som Magnus Lingren, Esbjörn Svensson, Magnus Öström och många andra kommer kvällens artist från just Västerås. Jonas Östholm började sin professionella karriär med Fredrik Norén och har sedan dess spelat med många av våra största artister. Förutom att han är en mycket kompetent instrumentalist bidrar Östholm också ofta med starka kompositioner. Något som säkert bidrar till han populäritet som sideman.
Trots de många uppdragen med andra artister hinner han med några egna projekt. Ikväll ser vi honom med sin kvartett som släppte en bejublad CD 2010. Att trumpetaren Emil Strandberg har varit en nära medmusiker i många år går inte att ta miste på. Även i den friaste av improvisationer vet de precis var de har varandra. Duon backas upp av stabile Per-Ola Landin på bas och den lekfullt spontane trumslagaren Christoffer Cantillo.

Kika på våra tidigare jazzkonserter här: http://www.youtube.com/jazzlillahotellbaren
Onsdag 15/2 kl. 20.00. Fritz’s Corner med It's A Musical + To All My Friends
Live 21.00 – DJ: Annika

Onsdagen den 15:e februari har vi två spännande band på scen. Berlinduon It's A Musical samt svenska To All My Friends besöker oss på Lilla Hotellbaren. Strax efter kl 20 står första bandet på scen! Missa inte.

It's A Musical (D)
Orgel och trummor, stämsång och smittsamma popdängor. Känns upplägget igen? Jo, It's A Musical's Ella Blixt och Robert Kretzschmar har en gemensam musikalisk förebild i popduoveteranerna Mates Of States och det var denna förkärlek som en gång inspirerade dem till att forma sitt alldeles egna projekt i Berlin 2008. Men It's A Musical är så mycket mer än en kärleksförklaring till favoriterna, deras musikaliska uttryck letar sig bortom det direkta och enkla popformatet, via komplexa instrumentala arrangemang och oväntade melodibyggen, och skapar med det ett knivskarpt möte mellan det direkta och det subtila. Pop som både får en att studsa med vid första lyssningen, men också erbjuder nya upptäckter efter tionde och tjugonde. 2008 släppte de debutskivan The Music Makes Me Sick på Morr Music, och har sedan dess turnerat främst i Europa och en del i Japan, i Sverige gjorde de en förbandsturné till Billie The Vision & The Dancers vintern 2009. Nu är de aktuella med uppföljaren For Years And Years som släpps 16 mars. I samband med detta gör de en pre-releaseturné i Sverige och den 15:e februari besöker de Stockholm och Fritz's Corner! Skivan kommer att finnas exklusivt att köpa på plats.
Lyssna här: www.itsamusical.comTo All My Friends
Överkörda djur, cowboys och längtan efter berg är några av sakerna som indiefolkpopduon To All My Friends plockar upp i sina låtar.
Ackompanjerade av instrument som banjo, autoharpa, dragspel, melodica och gitarr mejslar de fram små mästerverk till låtstycken som förvaltar det finaste från amerikansk folkmusiks berättartradition och gör det till något alldeles eget, alldeles nu. To All My Friends resa började någonstans i de södra delarna av Sverige då bandmedlemmarna Frida Alkestrand och Tove Möller lärde känna varandra genom den feministiska aktivistgruppen Radical Cheerleaders, men antog fast form först 2008 då de båda fann sig själva i möjligheternas stad Berlin och började skriva låtar tillsammans. Sommaren 2010 släpptes den självbetitlade debutskivan och sedan dess har To All My Friends gjort en ström bejublade spelningar och fått hjärta efter hjärta att smälta i Sverige och Tyskland.
Den 14 februari i år släpper To All My Friends sitt andra album Ride With Me. Under ett par stormiga vinterhelger 2011/2012 har Frida och Tove tagit tåget upp och ner och fram och tillbaka från Stockholm och Malmö till Göteborg för att spela in detta album. Och kanske försökt behålla just den känslan att vara på väg någonstans.

Lyssna här: www.toallmyfriends.se


Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/

Torsdag 16/2, kl. 20.00. The Liptones
Live kl. 21.00 – DJ: Gustav Idhammar med flera

Rejält stök blir det den 16 februari då THE LIPTONES ställer sig på Lilla Hotellbarens scen. Som alltid är det fri entré!

Med en karriär som började redan under förra årtusendet har The Liptones fram tills idag släppt album, EPs och sjuor. Senaste alstret "The meaning of life" kom 2011 och rymmer tolv efterlängtade spår av jäkligt peppad party-ska! Blås och punkattityd i härlig förening.
Lyssna här: http://open.spotify.com/artist/241VUrCDF7KEwRILktg73B


Värmer upp vid skivspelarna från strax innan åtta gör Korell från Club Control! The Liptones går på scen klockan nio och efter giget sköts musiken av Idhammar samt Alexandra Franzén från Püssy a Go Go!
Kika här: http://www.facebook.com/pages/P%C3%BCssy-a-Go-Go/303869972986232
Fredag 17/2, 17.00. Ulmox + Daniel Odelstad
DJ från 17.00
Våra residenter Johan Netz & Ulmox ackompanjerar fredagsminglets tisslande och glasens klingande med blåögd soul, solbränd funk, k-märkt gung och det där lilla extra.
Därefter tar Daniel Odelstad över och spelar fram till 02!
Lördag 18/2, 21.00 – Hej Våld!
DJ från 21.00
Hej Våld! är ett Stockholmsbaserat kollektiv som DJar, arrangerar klubbar, producerar musik och skapar visuella konstverk. Ikväll sköter de musiken i Lilla Hotellbaren från 21.00.
Söndag 19/2, kl. 22.00. Söndagshäng
DJ från 22.00
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Sierra Nevada Pale Ale eller vatten och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar