VECKA 45, 7/11-13/11

Måndag 7/11, kl. 20.00. IMMANU EL
DJ 20.00 – Live 21.00
IMMANU EL släpper genom And The Sound Records/Border Music sitt tredje album IN PASSAGE över hela världen på lördagen den 29 oktober. Flera releaseturnéer väntar i både Asien och Europa, men först ska det firas och spelas här hemma i Sverige bland annat med en showcase (35 min) på Lilla Hotellbaren i Stockholm.

En förhandslyssning med visual till nya albumet finns att se och lyssna på här: http://www.youtube.com/watch?v=Glqa8H1esAg
Tisdag 8/11, kl. 19.00. Jazz - Hi Hank
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Anders Gabrielson – sax, Johan Gund – piano, Max Thornberg – bas, Johan Birgenius – trummor
Det unga jazzbandet har sedan starten 2006 varit ett återkommande och uppskattat inslag på Sveriges stora jazzscener, bland annat på Nefertiti i Göteborg och Glenn Miller Café i Stockholm.

"Vi är alla intresserade av svängig jazzmusik som inte har så tydlig nordisk prägel utan har en mer amerikansk förlaga i grunden." -Hi Hank!

Bandets influenser kommer dock från många olika håll. Amerikansk jazz som Branford Marsalis Quartet och Brad Mehldau är tydliga inspirationskällor, likaså svenska Eldkvarn och Bobo Stenson Trio. Dessutom nämns soulinfluenser som D'angelo och klassiska mastodonter som Rachmaninov. "Eftersom alla fyra i bandet skriver musik så blir det olika inriktning på alla låtar, vi är öppna för alla slags musikstilar" säger Johan Gund, pianist i Hi Hank!.
Lyssna här: http://www.hihank.se/index.php
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 9/11 kl. 19.00. Fritz’s Corner med She Keeps Bees (US)
Live 21.00 – DJ’s: Ugglenatten
Denna onsdag har vi finbesök från USA, fina bluesduon She Keeps Bees kommer och gästar oss på Lilla Hotellbaren. De går på scen runt niotiden och som vanligt är det gratis entré.
She Keeps Bees
She Keeps Bees är en duo från Brooklyn som spelar en primal och avskalad bluesrock. Sångerskan Jessica Larrabee har blivit jämförd med Cat Power och PJ Harvey. Nya skivan ”Dig On” släpptes i våras och har gått varm på Fritz’s kontoret den senaste tiden.
Lyssna här: www.myspace.com/shekeepsbees

Ugglenatten
Fem Skrattugglor med teleskophörsel och pennfjädersprecision landar musiken.
Tanken är att alla gör det de kan bäst, utan längre dröjsmål presenterar vi vår alldeles egna ugglevision: MAJA ASPERÖ LIND (FMK), SALLY KAHN, LINN DELIN (Modern Misery), MARTINA MYRSELL (The Ex Club) och LI STANLEY

Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/

Torsdag 10/11, kl. 19.00. Nuggets med The Don Darlings + The Dying Band
Live 20.00 och 21.00 – DJ’s 19.00: Veronica & Daniel
Stockholms tuffaste countryklubb klapprar vidare in i höst- och vintermörkret, med en kväll som bjuder på gotisk country/bluegrass. Och mycket annat roligt som är på gång framöver.

THE DON DARLINGS
"När The Don Darlings tolkar begreppet Dark Southern Americana slåss ikoner som Sergio Leone och Quentin Tarantino om regin och Tom Waits, Nick Cave, Lee Hazlewood och Leonard Cohen om soundtracket. Det är stora stora gester, det är svulstigt och tillåtande. Hela tiden på gränsen."
Så beskrevs detta magnifika Göteborgsband på wayoutwest.se inför spelningen på den gångna sommarens festival, och det går väl egentligen inte att instämma mer. Debutalbumet "The shortest straw" (Alleycat, 2010) har vi älskat helt förbehållslöst sedan den där kvällen i februari i fjol då The Don Darlings respektingivande frontman stack skivan i handen på oss medan vi delade en cigg utanför Lilla Hotellbaren, och vi är stolta över att få vara värd åt bandets allra första Stockholms-gig. Det är uppjagad outlawcountry på ruinens brant, nattsvart rockabilly för en trasig själ, något att kolla in för dig som exempelvis går igång på The Coffinshakers, den sortens musik som skulle kunnat vara ledmotiv till bröderna Coens "No country for old men" om den filmen haft någon filmmusik. Alltsammans anfört av en Texasfödd sångare som kallar sig för The Reverend, med en röst någonstans mitt emellan Tom Waits, Johnny Cash och Glenn Danzig, och med en uppsyn man helst inte bråkar med.

THE DYING BAND
Sångerskan Julia Frej känner vi igen från bland annat SVT, för tillfället aktuell som sidekick i pratshowen "Kaka på kaka". Fästmannen Christoffer Malmqvist medverkar i samma program såsom husmusiker. Tillsammans har de också styrt upp countrybandet The Dying Band, som väl kan sägas vara relativt nybildat (så vitt vi vet har de bara spelat live en enda gång tidigare, och det var typ i mitten på oktober). Att det är ett band att hålla ögonen på framöver, det är däremot klart som korvspad. Den mörka och melankoliska bluegrass/americana som de smeker fram ligger stilmässigt inte långt ifrån det som exempelvis The Handsome Family sysslar med. Bra som fan! Soundcloud-länk nedan.

Före, mellan och efter banden ska Ramblin' Veronica och Dirtkickin' Daniel spela kånntry, bloos och bluegrass som förvandlar Lilla Hotellbaren till den rowdy honkytonk-sylta den alltid blir när vi lättar på hämningarna. Och alldeles gratis är det också, det är ju för fint alltså.Fredag 11/11, 17.00. Ulmox + Andycap
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 21.30 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Ulmox.
Därefter tar Andycap över och spelar till 02!
Soundcloud: http://www.soundcloud.com/andycap
Lördag 12/11, kl. 21.00. Belleville
Äntligen är Belleville tillbaka på Lilla Hotellbaren! De förgyller kvällen med musik från kl. 21.


Söndag 13/11, kl. 20.00. Söndagshäng
DJ: Yamandu + Thomas


Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Är det 20år som gäller? Det vore ju förödande att missa Immanu el på grund av ett halv år.. Är det helt utan någon tolerans? ....

    SvaraRadera