VECKA 44, 31/10 - 6/11Måndag 31/10, kl. 20.00. Katzenjammer (NO)
DJ Jonas Berndt 20.00 – Live 21.00

Katzenjammer har med sina tusen influenser skapat något helt unikt och fler och fler fans har hittat dit. I samma rum som balkanmusiken flödar har träskbluesen från södern sitt säte och allt inkapslas i en vaudeville-aktig bubbla. De fyra unga damerna från Oslo jonglerar friskt med exotiska instrument samtidigt som de levererar perfekta sångharmonier i de allra mest känslosamma register.
Sedan starten 2005 har de turnerat världen över och spelat på både de stora scenerna likväl som de små pittoreska och något annorlunda estraderna. David Byrne välkomnade dem på sin scen på Bonnaroo-festivalen i Tennessee och de öppnade för Keane på O2-arenan i London.
När det nya efterlängtade albumet ”A Kiss Before You Go” släpps i september följs det upp med turné och spektakulär scenshow. Detta vill ni inte missa!
Lyssna här: www.katzenjammer.no
Tisdag 1/11, kl. 19.00. Jazz - WOW
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Eric Liftig – sax, Andreas Gidlund – sax, Adam Forkelid – piano, Filip Augustsson – bas, Chris Montgomery – trummor
Lennie Tristano är något av en kultfigur för nutida jazzmusiker. Redan på 40- och 50-talet vände han ut och in på standardrepertoarens oskrivna regler med egensinniga rytmiska och melodiska idéer. Något som skulle ta fart på allvar flera år senare när 60-talets friare jazzrörelse tog vid. Tristano, och likasinnade musiker som Warne March och Ted Brown, är utgångspunkten för kvällens akt Wow med saxofonisten Eric Liftig i spetsen. Albumet "The Vicinity of 317 East 32nd Street" hyllades i pressen, framför allt för gruppens förmåga att i sann Tristano-anda ta denna musik vidare till nya former.
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren
Onsdag 2/11 kl. 19.00. Fritz’s Corner med Solen
Live 21.00 – DJ’s: Jens & Carl
Nya spännande Gävlebandet Solen gästar oss första onsdagen i november!
Solen består avErik Hillborg, Nils Dahlqvist, Gustav Karlsson och Olle Darmell. Vi tycker att de är en av de mer spännande nya svenska akterna vi hört i år. Det ekar Kurt Vile, 90-tals-indie, Mattias Alkberg och svensk progg.
De har precis släppt sin debut EP, testa den här: http://soundcloud.com/solensmusik/ eller lyssna här: http://www.myspace.com/solensmusik


Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/
Torsdag 3/11, kl. 19.00. Almost Famous
DJ’s: Maja, Julia och Joen – Live 19.30, 20.15 och 21.00
Almost Famous är musikförlagens egen liveklubb för up-and-coming-artister och drivs av SMFF, Svenska Musikförläggareföreningen, och dess medlemsförlag sedan mer än tio år tillbaka. Almost Famous håller till på Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen i Stockholm, första torsdagen i varje månad. Klubben har kommit att bli ett populärt tillfälle för musikbranschen att samlas och se på intressanta artister vilket skapar ett unikt tillfälle för de akter som spelar. Alla som vill kan komma och se bra livemusik, entrén är gratis.


Ikväll på scen:

19.30 – Violet
www.facebook.com/thisisviolet
21.00 – Nick Ellis And The Noise
www.nickellis.se

Fredag 4/11, 17.00. Johan Netz + Rocket Boy
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 21.30 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Ulmox.
Därefter tar inga mindre än Rocket Boy över! Oskar Engström & Hampus Nordgren har lovat att visa sina absolut bästa skivtips, och spela allt från londonsound, electropop till kanske lite krautrock. Kom och fredagshäng, det blir trevligt!
Lördag 5/11, kl. 21.00. Flickpingis
Äntligen är Flickpingis tillbaka på Lilla Hotellbaren! FLICKPINGIS kör på en blandning av indie, soul och disco, eller all bra musik med en touch av Ebba och Didrik blandat med J-O Waldner.Söndag 6/11, kl. 18.00. Söndagshäng med Socker
DJ: Black Santa – Live runt 21.00
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. Ikväll spelar Socker live!
Eftersom det är söndag tänkte vi starta festen redan 18.00 så både ni och bandet i är i god form för gig ca 20-21. Kom i tid! Black Santa spelar godbitar ur sin fina reggaesamling både före och efter giget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar