VECKA 43, 24/10-30/10

Måndag 24/10, kl. 20.00. Lisa Werlinder – Releasekonsert ”Ett minne blått”
DJ Johan Netz 20.00 – Live 20.30

Lisa Werlinders karriär rymmer såväl teater och film som musik. Hon har spelat in filmer över hela världen och jobbat med regissörer som Ingmar Bergman, Bille August, Per Fly och Steven Spielberg. Vad inte många vet är att hon började sin bana med att studera sång och saxofon på Musikhögskolan. Nu kliver hon också fram som låtskrivare ihop med Henrik Janson.

- Eftersom låtarna har kommit till under en lång tid mellan olika filmer så kan jag följa tankarna och upplevelserna som inspirerade till mina texter. ”Gunga” kom till i hängmattan i augusti när körsbären dinglade ovanför mitt huvud. Titeln ”Att tänka fritt” är en flirt med min barndomsstad Uppsala och talesättet som står ovanför universitetsaulans ingång. Jag har märkt att jag ofta skriver om något sorts lyckoland, att för en stund slippa ifrån ensamheten som är att vara människa. En i juryn när jag kom in på Scenskolan sa att jag hade som ett sorts ”Barbapappaland” i mig där infon går in, processas och kommer ut i ”Lisaform”.

Den 26 oktober kommer Lisas debutalbum ”Ett minne blått”, en skiva fylld med coola kompositioner i gränslandet mellan jazz och pop. Hon släppte singeln “Gunga” i våras och både den och senaste singel “Barfota längs Norr Mälarstrand” spelas flitigt på P4. Med på scenen har hon ett gäng fantastiska musiker: Henrik Janson, Peter Asplund, Ida Sandlund, Patrik Boman, Calle Rasmusson samt gästande musikervänner. Det är genomgående starka låtar som fastnar och växer med varje lyssning, Lisa är ju också en scenperson så ta chansen att uppleva låtarna live denna releasekonsert!Tisdag 25/10, kl. 19.00. Jazz - Glesnes/Ytreberg Quartet feat. Asbjørn Ruud (NO)
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Fred Glesnes – sax, Jørgen Ytreberg – bas, Eivind Valnes – keyboards, Roger Johansen – trummor, Asbjørn Ruud – gitarr
Stockholm får i dagarna gästspel från en av Skandinaviens bästa fusiongrupper. Saxofonisten Fred Glesnes och basisten Jørgen Ytreberg har drivit sin kvartett i ett antal år och har givit ut två CDs varav den senaste, ”People And Places”, gästas av den amerikanske legenden Randy Brecker. Musiken är snygg, melodiös och väldigt svängig. Att groovet är centralt för denna grupp går inte att ta miste på.
Under höstens turné får dessa fyra begåvade norrmän stöd från landsmannen Asbjørn Ruud som är en gitarrist av yttersta klass.
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbarenOnsdag 26/10 kl. 19.00. Fritz’s Corner med Vulkano
Live 21.00 – DJ’s: Karin + Mimmi + Olle
Ur askan av pausande Thase Dancing Days reser sig nu Vulkano. Trion består av Cissi Efraimsson, Lisa Pyk Wirström och Rebecka Rolfart och tillsammans spelar de en egensinnig punk med en bibehållen popcharm. Det är kompromisslöst, extrovert och maximalistiskt.
Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/
Torsdag 27/10, kl. 19.00. Club Nuggets med Bob Wayne & The Outlaw Carnies (US)


DJ’s: Mats, Veronica & Daniel – Live: 20.30
Club Nuggets är Stockholms enda riktiga klubb för country, bluegrass, blues, soul och roots.

Då försöker vi igen då... Senast Club Nuggets hade denne amerikanske flåbuse inbokad på Malmen (i februari i år) blev han strandad i snöstorm på E4:an. Vissa av er nåddes kanske av meddelandet om ersättningskonserten på KGB dagen efter, men den stora majoriteten av er som fyllt varenda millimeter av Lilla Hotellbaren fick snopet lomma hem igen.

Det ska vi gottgöra nu, sanna våra ord. För den 27 oktober kommer Bob Wayne med kompbandet The Outlaw Carnies hit på nytt, efter att i stort sett ha turnerat oavbrutet sedan februari, bland andra med Hank Williams III (som kallat Bob för "the Kris Kristofferson of my generation"), Lucky Tubb och '357 String Band. Senaste albumet heter "Outlaw carnie" och bjuder på barmusik som är så där mäktigt rowdy och gritty som bara autentisk amerikansk outlawcountry kan vara. Ta en snabb spis på låtarna nedan så kommer ni att förstå - den här sortens artist går det INTE tretton på dussinet nu för tiden. Eller som han själv, lite sådär lagom blygsamt, väljer att titulera sig själv: "A truck drivin', gun totin, meth snortin, blue collar, true American hero"

Bäst av allt? Inträdet kostar i vanlig ordning ingenting. NOLL kronor. Ja, vi håller med, det ÄR otroligt.
Bakom skivspelarna: Veronica, Daniel, Mats. I högtalarna: country, blues, roots... ja, ni har ju koll vid det här laget.
Bob Wayne ställer sig på scenen cirka klockan 20:30. Kom i tid, våra fem cents går till att det kommer bli fullsmockat!

Lyssna här: http://www.myspace.com/bobwayne
Fredag 28/10, 17.00. Johan Netz + Hej Våld!
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 21.30 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Johan Netz. Därefter tar inga mindre än Hej Våld! över! Hej Våld! är ett Stockholmsbaserat kollektiv som DJar, arrangerar klubbar, producerar musik och skapar visuella konstverk. Ikväll spelar de i Lilla Hotellbaren från kl. 21.30! Kom och fredagshäng, det blir trevligt!
Lördag 29/10, kl. 21.00. Belleville
Äntligen är Belleville tillbaka på Lilla Hotellbaren! De förgyller kvällen med musik från kl. 21.Söndag 30/10, Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar