VECKA 22

Måndag 30/5, kl. 19.00. Killerball releasefest

Live kl. 20.00

Killerball är Stockholmsbandet med hela åtta år på nacken. Ikväll firar de släppet av nya skivan St. Epone! Gustav Idhammar står för musiken från 19.00, Killerball går på scenen kl. 20.00. Kom i tid!

Lyssna här: http://killerball.se/

Tisdag 31/5, kl. 19.00. Jazz – Peter Nylander Quartet
Live 20.30

Peter Nylander – gitarr, Adam Forkelid – piano, Kenji Rabson – bas, Moussa Fadera – trummor

Peter Nylander har tillbringat en stor del av sitt liv i utomlands och tog sin högskoleexamen på Berklee i Boston, USA 1995. Sedan dess har han varit en flitigt anlitad gitarrist och har spelat med artister som Hal Crook, Don Moye, Aaron Goldberg, Antonio Sanchez, Dave Wilczewski och Jeanette Lindström för att nämna några. Men Nylanders begåvning sträcker sig längre än så. Med sin starka känsla för komposition, ljud och mixningsarbete arbetar han också mycket med produktion av filmmusik och mixning/mastering av andra artister.
Vid kvällens konsert framträder Nylander med en nykomponerad kvartett. Förvänta er samtida jazz av högsta klass och ett sound som skulle göra Kurt Rosenwinkel avundsjuk.

Lyssna här: www.peternylander.com

Läs och se mer på: http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 1/6, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Emmon + Marilyn And The Rouge

Live 20.00 och 21.00 - DJ: Henric De La Cour

Vi börjar sommarsäsongen och juni med en releasefest! Emmon släpper skivan Nomme, och kommer till Fritz's Corner och Lilla Hotellbaren för att fira. Nya elektroakten Marilyn And The Rouge kommer spela support och sen är Henric De La Cour på återbesök bakom skivorna. Som vanligt fri entré och första band på scen kl 20:00.

Emmon är Emma Nyléns soloprojekt. Senaste skivan, "Closet Wandering", var ett stort steg framåt och presenterade ett album fullt med elektroniska discobollspärlor. Nu släpper hon nya skivan "Nomme" på Wonderland Records den 25:e maj. Förvänta er electropop av finaste märke.

Lyssna här: www.emmon.se

Support: Marilyn and the rouge: http://www.marilynandtherouge.com/

Torsdag 2/6, kl. 20.00. Oriel Joans

Live kl. 21.00 – DJ: Cave Cake

Efter många dryga timmar i en kall källarstudio I Flogsta, Uppsala, tillverkades Ori L. Joan’s Lost Tape. Den lades ut anonymt på webben med ödmjuka förhoppningar om att en vacker dag få möta sin efterlängtade publik någonstans där ute. Dock hände inte mycket, vad vi vet om, men ur detta föddes istället ett par år senare ett band. Med rötter i såväl bergslagens täta skogar och de östgötska vidderna som den åländska skärgården med dess böljande vågor mot klipporna. Bestående av en finsk pensionerad juniormästare i skateboard, en modestuderande visionär med långt vackert korpsvart hår, en skäggprydd simmare som fastnat med högerfoten i en baskagge och ett vilset, till storstan nyinflyttat grodyngel från Närke, är vad som till slut blev till Oriel Joans. Med ett sound präglat av akutiska gitarrer och stämsång kan Oriel Joans benämnas som folkpop, med smak för en klassisk meloditradition. Efter ett debutalbum som spelats i både P3, svensk och kanadensisk indie-radio (Gimme Indie, Indiecan och Sirius) samt Berlins största radiostation, Radio Eins, släpps nu deras efterlängtade EP Ghostly.

Lyssna här: http://www.orieljoans.com

Fredag 3/6, kl. 17.00. Ulmox & Oh! Productions

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.

Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna. Efter det tar Oh! Productions, Karin Forsberg, över och kör fram till 02.

Lördag 4/6, kl. 21.00. Lorenzo

Precis som det låter, så står Lorenzo för musiken denna lördagskväll!

Söndag 5/6, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ 22.00-02.00: Gustav IdhammarInga kommentarer:

Skicka en kommentar