VECKA 14Tisdag 5/4, kl. 19.00. Jazz – Martin Sjöstedt Whereabouts

Live 20.30

Martin Sjöstedt – piano, Karl-Martin Almqvist – tenorsax, Axel Schlosser – trumpet, Daniel Frank – bas, Sebastian Ågren - trummor

Martin Sjöstedt är kanske mest känd som bassist för jazzpubliken. Som sådan har han varit verksam internationellt med artister som Joe Lovano, Joey Calderazzo, Peter Erskine, Bobo Stenson och Viktoria Tolstoy för att nämna några. När han nu har spelat in sin tredje skiva i eget namn finner vi Sjöstedt vid pianot. Att denna eminenta bassist också är en mycket bra pianist vet de flesta i den innersta kretsen men nu visar han upp sina färdigheter för den stora publiken med skivan Whereabouts.
Det som imponerar mest är dock inte pianospelet eller någon av de andra musikernas ypperliga prestationer utan kompositionerna. Sjöstedt har onekligen fått till det på låtskrivarsidan. Det rör sig om komplex musik med intressanta rytmiska arrangemang och harmoniska utsvävningar men samtidigt är det ett genomgående starkt melodiskt inslag som gör musiken lätt att ta till sig. Kompositioner som Bueno eller Naidoo kommer sitta kvar i minnet långt efter konsertens slut.
Sjöstedts kvintett är en europeisk sammanslagning med tyske Axel Schlosser på trumpet, Karl-Martin Almqvist på tenorsax, danske Daniel Frank på bas och bakom trummorna har vi ikväll vikarierande Sebastian Ågren som sitter in istället för Johan Löfcrantz Ramsay.

www.martinsjostedt.com

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbarenOnsdag 6/4, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Nutmeg + Hong Faux

Live 20.00 och 21.00

Ikväll håller vi releasefest för Nutmegs nya singel. Som support ser vi Hong Faux, kom tidigt då första bandet går på vid åttarycket. Som vanligt är det fri entré.

Nutmeg. Ursprungligen från Örnsköldsvik men numera Stockholmsbaserade Nutmeg spelar en slags hardcoreinfluerad pop. Recensioner av förra albummet ”The Trigger” nämnde paralleller till band som Fugazi, Jon Spencer och At The Drive-In för att beskriva deras ljudbild. Nu är de aktuella med uppföljaren ”Space” och onsdagen den 6:e april firar bandet släppet av första singeln från skivan.

Support: Hong Faux

DJ: Tess Törner

Lyssna här: nutmegmusic.net

http://www.fritzscorner.se/


Torsdag 7/4, kl. 19.00. Almost Famous

Almost Famous är musikförlagens egen liveklubb för up-and-coming-artister och drivs av SMFF, Svenska Musikförläggareföreningen, och dess medlemsförlag sedan mer än tio år tillbaka. Almost Famous håller till på Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen i Stockholm, första torsdagen i varje månad. Klubben har kommit att bli ett populärt tillfälle för musikbranschen att samlas och se på intressanta artister vilket skapar ett unikt tillfälle för de akter som spelar. Alla som vill kan komma och se bra livemusik, entrén är gratis. http://www.smff.se/almostfamous

Artister på scen 7 april:

19.30 CONTARDO (Promokontakt: Westin Promotion)
Med ett sound som jämförts med så vitt skilda artister som Joni Mitchell och The Cranberries och ett stort antal gig i ryggen har Contardo, tillsammans med producenten Christoffer Lundquist (Roxette, Brainpool), skapat en unik sorts organisk pop på sin kommande debutskiva, ”Still Waiting”. Bandet med tvillingsystrarna Ivonne och Marcela Contardo i spetsen består även av gitarristen Patrik Weiberg, trummisen Henrik Liljequist samt basisten Alexander Waljanson. Tillsammans skapar de musik som täcker hela spektrat från intima, akustiska ballader till svindlande stämsång och klassiskt popdriv. Med sin första singel, ”Blow on the fire”, visar Contardo att de är redo att etablera sig som en kraft att räkna med på den svenska och internationella popscenen!
www.contardo.se

20.15 DEAN ALLEN FOYD (Representeras av förlaget Misty Music)
Alla som anser att det gjordes bättre musik förr, här är Dean Allen Foyd. Ett band som låter och får dig att uppleva känslan av flowerpower, kosmisk kärlek och mystik i ett nytt men ändå gammalt sound. Bandet består av fyra killar med spridd bakgrund som kompletterar varandra i ett målande musikalisk och psykedeliskt äventyr och med Francis järnhand och bluesbaserade låtar skapar de tillsammans en drömsk vintage ljudbild där fuzzgitarrerna flyter runt i psykedeliska mönster.
www.myspace.com/deanallenfoyd

21.00 ATLAS (Labelkontakt: Mono Music)
Sångaren Ludvig Andersson låter som om han svävar i molnen när han slår an tonen i ATLAS premiärsingel. Men det är blyertsgrå moln, oroväckande. För att ytterligare förstärka utanförperspektivet har Ludvig som alter ego valt huvudfiguren från Steven Spielbergs klassiska science fiction-epos; och följaktligen kallat den ”E.T”.
”E.T” är den första utgivningen från den nya etiketten RMV Grammofon. På kartan finns redan ett sommaralbum med ATLAS. RMV Grammofon, med Ludvig Andersson som en av grundarna, är associerat till Mono Music och distribueras av Universal Music.
http://www.facebook.com/atlasstockholmFredag 8/4, kl. 17.00. Johan Netz + Rocket Boy

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.

Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Johan Netz.

Därefter tar inga mindre än Rocket Boy över! Oskar Engström & Hampus Nordgren har lovat att visa sina absolut bästa skivtips, och spela allt från londonsound, electropop till kanske lite krautrock. Kom och fredagshäng, det blir trevligt!


Lördag 9/4, kl. 21.00. Electrofy Me

Kalle Windefalk med vänner bjuder på dansant elektronisk musik från DJ-båset från 21.00-02.00


Söndag 10/4, Söndagshäng + Release för Wolfman Jack & Clas Yngström - "Together"

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.00

I svallvågorna av band som Fleetwood Mac, John Mayall's Bluesbreakers och Canned Heat har WOLFMAN JACK från Umeå, sakta men säkert funnit sin plats. En powertrio, bestående av John Edén Brändström, sång och gitarr, Magnus Hägglund, bas och Ulf Andersson, trummor och sång. Ett par hundra spelningar över hela Sverige och tusentals sålda skivor har gett bandet sitt välförtjänta rykte - Sveriges hårdast arbetande bluesband.
Hyllningskören från förra skivan "NOW!" har knappt hunnit lägga sig då bandet återigen begav sig till studion. Denna gången utrustade med ett rejält knippe eget material, samt några handplockade örhängen från förr.
Under året som gått sedan förra skivan har bandet turnerat flitigt tillsammans med CLAS YNGSTRÖM från SKY HIGH, som numera utgör den fjärde, hemlige medlemmen i WOLFMAN JACK. Tillsammans har de skapat skivan "TOGETHER" som inte kan ses annat än som en motreaktion på dagens populärmusik. Skivan släpps officiellt den 8:e april och bakom står det klassiska Umeå-baserade bolaget GARAGELAND RECORDS.

På skivan finns sju egna kompositioner, samtliga skrivna av Magnus Hägglund och John Edén Brändström. I övrigt hittar vi handplockade godbitar, från den tid då blues var som allra bäst, bland annat två bortglömda juveler av Fleetwood Mac - Peter Green's fantastiska "Rollin' Man" och Danny Kirwan's "Like It This Way". Live kl. 20.00!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar