VECKA 13

Tisdag 29/3, kl. 19.00. Jazz - Fredrik Carlqvist Quartet

Live 20.30

Fredrik Carlqvist – sax, Gustav Lundgren – gitarr, Kenji Rabson – bas, Moussa Fadera - trummor

I tio år har svenske Fredrik Carlquist varit verksam i Barcelona. Ursprungligen från Jönköping men efter studier i Skurup och på Muskhögskolan i Malmö valde Carlquist att satsa på en musikkarriär i en av världens stora kulturstäder. Ett lyckat karriärsdrag kan man konstatera då han nu är etablerad i ett flertal orkestrar och kan stoltsera med ett otal internationella turnéer.
Carlquist har ett brett register men närmast hjärtat ligger en sofistikerad melodisk stil med Lester Young och Stan Getz som stora förebilder. Senaste skivan ”Playing Cool” kunde knappast ha ett mer passande namn.
Vid detta svenska gästspel har Fredrik slagit sig ihop med tre av stadens främsta tolkare av Cool och Bop. En konstellation som dessutom skall släppa en CD senare i år.

www.fredrikcarlquist.com

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 30/3, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Jeniferever + First Love, Last Rites

Live 20.00 och 21.0. DJs: Emodudes. Vi är otroligt glada att kunna presentera Jeniferever på Fritz’s Corners scen igen. Denna gång spelar de på Lilla Hotellbaren och det kommer bli magiskt. Dessutom spelar First Love, Last Rites från Umeå. OBS! Första band på scen 20.00.

Jeniferever. Kvartetten från Uppsala har under det senaste decenniet utvecklats till ett av Sveriges främsta postrockakter. Jeniferever är aktuella med sin tredje fullängdare ”Silesia” som släpps på Monotreme Records (hem åt bland andra Picastro och 65daysofstatic). Missa dem inte!
www.myspace.com/jeniferever

First Love, Last Rites. Umeåbandet släppte sin debutskiva på No Method tidigare i våras. De spelar en blandning av shoegaze och indierock. Sjukt sjukt bra! Kom tidigt till Lilla Hotellbaren för att inte missa First Love, Last Rites första stockholmsspelning!
www.myspace.com/fllr


Torsdag 31/3, kl. 21.00. Crying Day Care Choir

Med fötterna i myllan och jorden, men med tankarna svävande högt i det blå har Crying Day Care Choir (CDCC) en nyans av ett glatt vemod, vilket skapar ett magiskt språk som talar till den som lyssnar. Musiken inspireras av deras käresta, den lilla katten som gör något fint eller bara en vacker lampa ovanför sängen som blinkar dem godnatt, och det är den känslan deras musik förmedlar till dig. Du kommer att bli glad när du upptäcker CDCC, deras musik är en ovanlig fågel i den svenska musikfaunan, de spelar musik som berör. DJs: TBA

http://www.myspace.com/cryingdaycarechoir eller http://cryingdaycarechoir.tumblr.com


Fredag 1/4, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox & Hej Våld!

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna. Efter det tar Hej Våld! över och kör fram till 02!


Lördag 2/4, kl. 21.00. C'MON

C’MON är Adam Sandahls (DJ Bakis) och Daniel Odelsatds (DJ Odeboll) shooting star på den Stockholmska klubbhimlen.
Med hjälp av ett sinnesutvidgande sammelsurium av låtar från 60- till 10-talet, inte sällan med epicenter i 80- och 90-talen, jobbar Daniel och Adam utifrån tesen ”dansgolvet kan alltid bli mer packat”.
Dra på dig leopardtightsen, sträng lyran, hedra lördagen och festen!


Söndag 3/4. Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar