VECKA 15
Måndag 11/4, kl. 20.00. Jon & the Spectacle

Live kl. 20.30

Sedan 2009 har Jonatan har skrivit låtar åt Jon & the Spectacle, och i februari 2010 spelade bandet in tre låtar med indie-producenten Jari Haapalainen. Resultatet ser ni live från scenen, ikväll kl. 20.30! Adam Heldring och Mattias Green spelar skivor, det blir magiskt.

Börja lyssna redan nu: http://www.jonandthespectacle.com/


Tisdag 12/4, kl. 19.00. Jazz – Kristian Brink Group

Live 20.30

Kristian Brink – saxofon, Tuomas Juhani Turunen – piano, Lars Ekman – bas, Paul Svanberg - trummor

Ikväll gästas Lilla Hotellbaren av en av de främsta i den nya generationen jazzmusiker, Kristian Brink. Denne saxofonist har under sin korta karriär redan hunnit bli flerfaldigt prisbelönad, bla. var han Faschings Vänner stipendiat 2009.
Som ledare för ett flertal grupper är Brink mer aktiv än någonsin och visar nu för första gången upp sin nya konstellation. Två andra musiker från den nya generationen finns med, finske pianisten Toumas Juhani Turunen och svängige trumslagaren Paul Svanberg. Båda har likt Brink, trots sin unga ålder, redan tagit ett stort kliv in i jazzetablissemanget och kommer garanterat vara namn att räkna med lång tid framöver.
All denna unga energi och virtuositet balanseras perfekt genom stabile basisten Lars Ekman som besitter stor internationell erfarenhet.
Det här är en kvartett med förutsättningar att gå hur långt som helst.

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 13/4, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Hagaliden och Alcoholic Faith Mission

Live 20.00 och 21.00

Onsdagen den 13:e april har vi Hagaliden från Göteborg på besök på Lilla Hotellbaren. Dessutom kommer danskarna Alcoholic Faith Mission öppna upp kvällen. Första band på scen vid 20:00, som vanligt är det fri entré!

Hagaliden.

1999 var ett bra år, det var då jag för första gången träffade min livskamrat Mia Breegejser. Det var på en kryssning mellan Stockholm och Riga som vi fattade tycke för varann, detta efter att hon räckt mig soppsleven vid restaurangens buffévagn. Jag mötte hennes blick då hon grep tag om min hand och plötsligt sade:

- Är du också ensam?

Lätt ställd gav jag henne blott en nickning till svar. Hon rodnade, vände sig om och gick tillbaka till sitt bord längst in i den mattbelagda dussinrestaurangen.

Natt. Hon sitter i mitt knä, längst uppe på däck. Tur att min jacka är så stor att den kan värma oss båda. Vinden från Riga smeker hennes hår, hon är lycklig. Vi vänder våra blickar mot stjärnhimlen.

- Ser du Karlavagnen? viskar hon.

Jag tvekar, sedan skakar jag på huvudet och erkänner:

- Jag... jag kan bara peka ut den största stjärnbilden.

Med varsam hand pekar jag ut de nio himlakropparna, en efter en.

- Men vad kallas den? viskar hon nyfiket i mitt öra.

- Hagaliden.

soundcloud.com/hagaliden


Alcoholic Faith Mission (DK).

Ett par danska vänner i exil i Brooklyn har i ett drucket töcken skapat en smärre buzz om sig med sin roadtrippande arena-americana. I vägskälet av Smog och Arcade Fire sparkar de upp damm omkring sig och utan pretentioner lever de ut all intimitet som ligger latent i den danska folksjälen. Det doftar tidiga Modest Mouse och smakar som ett skandinaviskt Broken Social Scene. Med sina tre hyllade album har de skapat liten blogghajp och har redan en trogen publik som väntar på nästa tillfälle att dras med i deras smått melankoliska brasvedsindie.

Lyssna här: alcoholicfaithmission.com

http://www.fritzscorner.se/Torsdag 14/4, kl. 19.00. Nuggets med Southern Skyline

Live 21.00

Stockholms enda riktiga country/soul-klubb är stolta över att återigen välkomna Sveriges enda riktiga country/soul-band till vår scen. Pöjka å töser - vi ger er Southern Skyline!
Det där med "enda riktiga" kan man kanske diskutera, och vi vill inte att hela etablissemanget ska leta upp oss för att förklara att vi har fel, men vi vet i alla fall inga andra än detta huvudstadsband som, i Sverige 2011, så förtjänstfullt blandar våra två favoritgenrer.
Ibland kan det låta som Jerry Lee Lewis countryplattor, ibland kan det låta som Jim Ford och Dallas Frazier och ibland kan det svänga som The Band. Det är våghalsiga kort att dra fram - vi vet - men det är i alla fall någonstans där i trakterna som det här gänget rör sig. Sedan senast (de spelade på vår klubb i februari förra året) har vi kunnat se dem i TV4:s "Nyhetsmorgon" och de har varit över i Kanada och USA för att frälsa publiken. Med Sverige-gig har det än så länge varit förhållandevis sparsmakat, men det är inget vi har något emot så länge de återkommer till Nuggets med jämna mellanrum.

Kom till Malmen och vulgodansa med oss! Bandet står på scenen vid sådär ungefär 20:30, och innan samt efter lovar vi att spela samma fina musik som alltid från DJ-båset - fet blues, sydstatssoul för finsmakare samt ett helt lass med rejält grisig men jordnära hästjazz. And if that ain't country - ja, ni vet.
Spisa Southern Skyline här: http://www.myspace.com/southernskyline
Fredag 15/4, kl. 17.00. Johan Netz + DJ Patti

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.

Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Johan Netz.

Därefter tar ingen mindre än DJ Patti över! Kom och fredagshäng, det blir trevligt!


Lördag 16/4, kl. 21.00. Läder

Läder är Mackan Lindström och Nils Schéle. Behövs nog ingen närmre presentation, förutom att de kommer spela rock. Massor av rock.


Söndag 17/4, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar