VECKA 36


Måndag 6/9, kl. 20.00. The Apartment Years
Måndagskvällen går i indie popens/rockens tecken. The Apartment Years spelar starka och energifyllda låtar direkt ifrån hjärtat. Musikaliskt har de gemförds med storheter som Coldplay och ett tidigt U2! Johan Rahmström värmer upp med stämmningsmässigt på sin gitarr och sjunger om den eviga kärleken.
Live kl. 20.00!

Tisdag 7/9, kl. 19.00. Jazz – Jamsessions
Live 20.30.
Våra jam brukar pågå i drygt fyra timmar och hålla en genomgående mycket hög klass tack vare den stora skara av duktiga gästmusiker som alltid dyker upp. Familjärt och avslappnat men samtidigt oförutsägbart och utmanande. Underhållning på högsta nivå.
Kommande jazzspelningar:

14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka
5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet
14/12: Neighbourhood
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbarenOnsdag 8/9, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Serious Mysterious
Bisera och Guggi (från Tiny Teasers) och Charlotta spelar stökig garage rock n roll. Live kl. 21!

Lyssna här: http://www.myspace.com/seriousmysterioussthlm
DJs: Louie Louie
Se hela Fritz’s sommarplanering här: http://fritzscorner.nu/index.htm


Torsdag 9/9, kl. 20.00. Nuggets med Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers
Releasefest: Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers!
Ta på er dansskorna, lämna höstrusket utanför och kom in till oss på Lilla Hotellbaren för att dansa, tjoa och rumla till den fetaste mixen av jordnära amerikansk rootsmusik som går att hitta i Stockholms (ja, kanske till och med hela Sveriges) klubbliv. Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers värmande blandning av bluegrass, gospel, folk, old time och hillbilly på scenen, och alltid lika cool outlawcountry, sydstatssoul och fotstampsblues i DJ-båset, denna gång levererad av Ramblin' Veronica Mazurkiewicz och Howlin' Mats Rydström.


Samarbetet mellan countrysångerskan Karla-Therese Kjellvander (på nittiotalet gitarrist i kultbandet Sindy Kills Me) och bluegrassbandet The Rockridge Brothers inleddes 2008 då de - efter att ha fattat tycke för varandra via Myspace - strålade samman runt en overhead-mikrofon i en studio vid S:t Eriksplan och spelade in sitt debutalbum. Efter att sedan dess ha etablerat sig som ett efterfrågat liveband har nu releasedatumet för"Dance, monster, to my soft song!", som alstret döpts till, äntligen kommit. Och vi är inte så lite nöjda över att gänget valt att hålla sitt releaseparty på Club Nuggets, och dessutom på vår säsongspremiär för hösten!

För att snabbt sammanfatta vad det är vi sysslar med egentligen väljer vi en textrad från ordkonstnären Ray Wylie Hubbard, sedermera tolkad av Jerry Jeff Walker, i hillbillyklassikern "Up against the wall redneck mother":"Just kickin' hippies asses, and raisin' hell"

Tider och sånt:
Start klockan 20:00
Bandet på scenen runt 20:30 eller 21:00
Sedan total raljans ända fram till 02:00
http://clubnuggets.blogspot.com/
http://www.myspace.com/karlaandtherockridgebrothers
http://www.myspace.com/rockridgebrothers

(Låt oss även, bara så här i parentes, påpeka att vi är hysteriskt nöjda även med övriga bokningar vi fått ihop under hösten. Nuggets håller till på Scandic Malmen även den 14 oktober, den 11 november och den 9 december. Mer info om vad som händer då kommer senare.)
Fredag 10/9, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.


Lördag 11/9, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa.
www.heyahifi.com

Söndag 12/9. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar