VECKA 35

Måndag 30/8, kl. 20.00. The Carnivales
Den 30/8 gästas Lilla Hotellbaren av The Carnivales. Debutalbumet While We're Young släpptes i maj på indie-labeln standstraight music. Ett folkkärt band på uppgång som utlovar en välljudande och glädjespridande konsert och tillika avslutning på sommarn. Live klockan 20.00!
Lyssna här:
http://open.spotify.com/album/4Cj3ZAzfu2KR1gmZHXw66R
Titta här:
http://www.youtube.com/watch?v=KvZ9h3nmeYsTisdag 31/8, kl. 19.00. Jazz – Jesper Kviberg Social Club Of Music
Live 20.30.

Denna meriterade trumslagare har spelat med storheter som Clark Terry, Stacey Kent, Barabara Morrison och med flesta inom svensk jazz. Som eftertraktad musiker är det inte lätt att få tiden att räcka till sitt egna pretentiösa projekt, Social Club of Music. 2007 fick dock denna oktett mycket uppmärksamhet med den hyllade debut-CD:n Say Yes To Love. Ett mycket välkommet bidrag till den svenska jazzscenen. Gruppens storlek öppnar upp för intressanta möjligheter men är samtidigt mer flexibelt än ett ordinärt storband. Musikaliskt märks Jespers stora kärlek till eran då jazz var hipp dansmusik. För det här handlar det om swing och croonerjazz med samtida influenser och strålande soloinsatser från de eminenta musikerna. Det hela fulländas med Magnus Kjellstrand som fövaltar Sinatras arv med imponerande sånginsatser.I väntan på den nya dubbel-CD:n (!) som kommer ut under hösten så får vi redan här höra gruppens senaste alster.

Johan Setterlind – trumpet, Magnus Kjellstrand - altsax, sång, Kristian Harborg – tenorsax, Dicken Hedrenius – trombon, Charlie Malmberg – barytonsax, Calle Bagge - pianoPeter Forss – bas, Jesper Kviberg - trummor

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Kommande jazzspelningar:

7/9: Jamsession
14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka
5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet
14/12: Neighbourhood


Onsdag 1/9, kl. 19.00. Fritz’s Corner med So Cow (IE)
Savage och Fritz’s Corner presenterar: So Cow (IE)
Irlänska popgeniet Brian Kelly gör lofi-pop under namnet So Cow och har blivit jämförd med Swell Maps och Television Personalities. Förra skivan bestod av de bästa låtarna från hans tidigare släppta singlar. Låtarna remastrades av ingen mindre än Bob Weston (Shellac). Nya skivan "Meaningless Friendly" släpptes i april i år.Innan So Cow drar iväg för att spela på fina Gonerfest i Memphis, kommer han till Fritz’s Corner och Lilla Hotellbaren.
myspace.com/socow
DJ: Rebecka Rissanen


Torsdag 2/9, kl. 21.00. Hägga & The Thieves From the North
Live kl. 21.00
Hägga beslöt sig för att flytta från hemtrakterna i norr till den sydväst liggande staden Falun där ett vardagligt lugn och en svältlik hunger efter kreativ stimulans ledde honom till att börja göra musik. Musiken skapades och spelades till en början in i ensamhet i hemmets trygga vrå, men hamnade så småningom i händerna på journalister som var enhälligt förtjusta. Därefter började också arrangörer och publiken att spetsa sina öron och Hägga bjöd med glädje på sig själv genom att spela runtom i Sverige såväl som i Finland och Frankrike. 2008 hade han dock tröttnat en aning på att spela i all ensamhet och fann en kort tid därefter handsken som passade handen. Den bestod av fyra lösdrivande herrar från norrland som alla delade Häggas kärlek till livet och musiken. Tillsammans spelade de nu ljuv musik och de fyra herrarna kom senare att kalla sig för The Thieves From the North.
När Hägga & The Thieves From the North spelat tillsammans i ungefär ett års tid tyckte de alla att det var hög tid att föreviga musiken och ta ett spadtag för att sedan så det alltmer växande fröet i de större fårorna. Det var då de spelade in debutalbumet "Introducing the Thieves From the North" som i april 2009 skördades med hjälp av det svenska skivbolaget National.

Lyssna här: http://www.myspace.com/httpwwwmyspacecomhegga
DJ: Pelle Tamleht med Sundsvallsvänner

Fredag 3/9, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.

Lördag 4/9, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa. http://www.heyahifi.com/

Söndag 5/9. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar