VECKA 34


Tisdag 24/8, kl. 19.00. Jazz – The Bjærv Encounters
Live 20.30.
Så här går det när en samling musicerade rovdjur drabbar samman. För visst handlar det om rovdjur, i positiv bemärkelse. Kraftfullt och respektingivande självsäkert men samtidigt mycket vackert. De vanliga jazzkatterna lär sitta tysta och beundra när Björnen Almqvist, Järven Nordmark och de andra i Bjærv Encounters äntrar scenen. Men om man ska vara petig så handlar det här inte om några sammandrabbningar som namnet antyder. Musiken är mycket mer sofistikerad än så. Ett utpräglat samspel i synnerligen starka kompositioner är nog en bättre beskrivning. Det är mestadels Nordmark som har stått för skrivandet men Almqvist och Danemo bidrar med två kompositioner var. Det är långt till årets slut men det skulle förvåna oss mycket om inte denna kvintetts debut-CD är med i diskussionerna om årets jazzskiva i december.
Robert Nordmark – sax, Karl-Martin Almqvist – sax, Peter Nylander – gitarr, Martin Höper – bas, Peter Danemo – trummor.

Kommande jazzspelningar:
31/8: Jesper Kviberg Social Club Of Music
7/9: Jamsession
14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka
5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet14/12: Neighbourhood
Läs och se mer på
http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 25/8, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Brothers Of End
"En gång drömmande mellanstadiebarn i Jönköping, sedan de tonårskompisar som tillsammans lärde sig att spela musik, nu oåterkalleligen vuxna och etablerade."

Citatet ovan är hämtat från Brothers of End och fångar essensen i den mer utmejslade historien om hur barndomsvännerna Mattias Areskog (som bland annat spelat med Anna Ternheim, Marit Bergman och Frida Hyvönen), Bengt Lagerberg (The Cardigans) och Lars-Olof Johansson Ståle (The Cardigans) hamnar i samma soffa på ett backstageområde under Storsjöyran 2006. Tankarna kring att återigen skapa tillsammans – att sjunka tillbaka till ungdomens kravlösa vara och blanda den med nutidens vuxna världsbild – börjar puttra. De skickar filer fyllda med idéer till varandra och tre år senare träffas de och materialiserar sin första skiva, och i och med det, sig själva som grupp.

Vissa kallar det för en supergrupp.

Men Brothers of End är så långt ifrån det ordet man kan komma. Att låta sig fångas av deras toner är bokstavligen att låta sig fångas av höstens vemod som vaggar en in i en period av melankoliskt mörker; det är musik som fjärmar sig från supergruppernas bredbenta självsäkerhet för att istället bli en form av skörhetens musikaliska prosa. Eller som Lars-Olof Johansson Ståle säger i en intervju: "Kanske är det så att vi fått den där adrenalinkicken av de andra banden vi spelat i. Det är inte riktigt den jag söker. Nu är det mer ner på yllefilten och hitta något annat".

Och väl nere på yllefilten ser man Brothers of Ends filmiska drömvärld projiceras framför sig: en svensk folktrio som med sitt sävliga tempo lunkar fram i svårmodets regniga skogar och får en att tänka att det är sällan, ytterst sällan, musik så tydligt förmedlar en känsla av hjärtskärande sorg och sårbar hoppfullhet. Live kl. 21.00

DJs: Fritz’s Corner Residents
Se hela Fritz’s sommarplanering här: http://fritzscorner.nu/index.htmTorsdag 26/8, kl. 21.00. Page Three
Page Three är en 50 & 60-tals inspirerad Burlesk klubb som drivs av Therese Boman, Elena-Maria Smon Wolay & Chrystelle Tshimanga. Ikväll gästar de Lilla Hotellbaren kl. 21.00!

Fredag 27/8, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.

Lördag 28/8, kl. 21.00. Adam Sandahl och Daniel Odelstad
Adam Sandahl och Daniel Odelstad, DJ bakis och DJ Errol, Stockholms egna helan och halvan, bjuder upp till dans, allsång, masseufori och post-popagandansk midnattsröj! Där andra tvekar, drar vi rätt in i kaklet och morgondagen är endast en dröm! Bakis & Errol - dina ljuslyktor i natten!

Söndag 29/8. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel.Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar