VECKA 33


Måndag 16/8, kl. 19.00. OH, HARRY – Harriet Ohlsson från Hellsongs, solo release
Nu på måndag firar vi att OH HARRY – Harriet Ohlsson solo – släpper sin skiva Arena Rock!
I DECEMBER 2009 HOPPADE JAG AV HELLSONGS FöR ATT BERÄTTAMINA EGNA BERÄTTELSER.OH, HARRY ÄR MIN SOLOAKT OCH ARENA ROCK ÄR RESULTATET.JAG HAR SKRIVIT, FRAMFÖRT, SPELAT IN OCH PRODUCERAT ALLTING OCH DETTA ÄR HUR JAG SÄGER DET.DET ÄR SÅNGER SOM KOMMIT TILL I KöKET, PÅ EN CYKEL, MITT I GRÅTEN, MITT I MATEN, MELLAN BERLIN OCH GÖTEBORG OCH MED HJÄLP AV VÄNNER. DET ÄR BERÄTTELSER PÅ LIV OCH DÖD OCH DIREKT FRÅN HJÄRTAT.

Live 20.30!


Tisdag 17/8, kl. 19.00. Jazz – Kristin Amparo
Kristin Amparo - sång, Gunnar Åkerhjälm - piano, Elin Larsson - tenorsax, Jakob Gustavsson - tenorsax, Max Thornberg - bas, Carl Ottosson - trummor
Denna kväll får vi besök av en ung lovande vokalist som har fått stor uppmärksamhet på senare år. Hennes fulltecknande kalender innefattar projekt inom standardjazz, friform, ska och hiphop för att nämna några genreinriktningar. Kristin levererar alla stilformer pricksäkert med stor pondus och en genuin känsla. Denne Alice Babs-stipendiat gjorde tidigare i sommar en mycket omtyckt konsert på Stockholm Jazz Festival med bandet Limitless, ett samarbete med nära vännen Elin Larsson. Elin, som har kammat hem det mesta i prisväg det senaste året, återfinns även i Kristin Amparo Band som gästar oss ikväll. Sedan vinsten i Nordic Jazz Comets 2008 har gruppen etablerat sig som ett av de mest intressanta på den svenska jazzscenen.
Live 20.30!

Kommande jazzspelningar:

24/8: Bjaerv Enocunters
31/8: Jesper Kviberg Social Club Of Music
7/9: Jamsession
14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka
5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet
14/12: Neighbourhood

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 18/8, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Mother (DJ set)
Denna onsdag kommer Mother-gurun - Gavin Maycroft - förbi och spelar sina finaste skivor. Som vanligt fri entré!

myspace.com/motherfestival
Se hela Fritz’s fina sommarplanering här: http://fritzscorner.nu/index.htm


Torsdag 19/8, kl. 19.00. Katie Goes To Tokyo live + Kristofer Åkesson
Denna torsdag vankas det releasefest för Katie Goes To Tokyos album "My Naked Heart".
Live kl. 20.00!
Katie goes to Tokyos debutalbum släpptes i februari 2006. Albumet föregicks av tre singlar, vilka adderades på P3:s spellista, P4, P5 och Studentradions Top 20. Albumet blev veckans album på Radio Blau Leipzig och Studentradion AF Lund. Videorna spelades bl.a. på Z-tv. Albumspåret "If it’s alright" fick en hedrande fjärdeplats på journalisten Olov Hjärtström Baudins lista över låtar som man aldrig glömmer.
Efter detta tar allas vår Kristofer Åkesson över skivspelarna. Mellan klockan 21-02 har han lovat att spela ypperligt bra musik. Det gör han alltid.


Fredag 20/8, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.


Lördag 21/8, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa.
www.heyahifi.com

Söndag 22/8. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar