VECKA 37

Tisdag 14/9, kl. 19.00. Jazz – El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
Live kl. 20.30.
Gustav Lundgren - gitarr, Gabriel Amargant Marzo - sax, Jonas Östholm - piano, Martin Höper - bas, Anton Jarl - trummor

Två tisdagar i rad har vi besök av internationella saxofonister i världsklass. Först ut är Gabriel Amargant Marzo från Barcelona. Gabriel började sin musikaliska bana redan som 6-åring. Med många års studier sedan dess i Spaniens bästa musikskolor har hans karriär gått spikrakt uppåt. 2008 tog Gabriel sin slutliga exam...en från Escola Superior de Música de Catalunya. Hans examenskonsert var en hyllning till Michael Brecker.
Denne 24-åring är nu en av de mest eftertraktade saxofonisterna i Spanien och han är följaktligen med i en mängd olika grupper. En av dessa är projektet El Libro som var ute på turné förra året. Då med tre svenska musiker, Gustav Lundgren, Martin Höper och den i Barcelona bosatta, Anton Jarl. Dessutom var Brad Mehldau's trumslagare Jorge Rossy med som pianist.
Vid detta besök på Lilla Hotellbaren är Rossy ersatt av Jonas Östholm men annars är gruppen intakt.
Kommande jazzspelningar:

21/9: Joseph Perez Quartet
28/9: Gushpanka
5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Alliance

14/12: Neighbourhood
21/12: Walle Linus Alfred
28/12: Juljam

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbarenOnsdag 15/9, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Black Feet
Live kl. 21.00
Black Feet bildades i slutet av 2009 av Tess Törner (Kamikatze, Bruce Banner), Janne Elfsten (The Pricks), Per Hedberg (Bruce Banner) och Lovisa Fredriksson (Disco Volante). Tess och Lovisa ville spela en mix av punk/rock/pop/garage och Per och Janne kallades in. De har just spelat in 10 låtar i Studio Dustward. Detta blir deras premiärspelning!

Lyssna här: myspace.com/blackfeetstockholm
DJs: Bold Faces
Se hela Fritz’s fina höstplanering här: http://fritzscorner.nu/index.htm
Torsdag 16/9, kl. 19.00. Det Nya! med Fredrik Strage
Det Nya! är Hip-Hop, Det Nya! är bombastisk dansmusik med märkliga ljud som skruvar på sig och ställer till. Det Nya! kan dock vara sin egen motsats, och dessutom skillnaden mot det gamla. Den 16 september välkomnar vi författaren och gatubibeln Fredrik Strage som ställer sig bakom skivspelarna för att ge oss Det Nya! Dessutom är det vernissage, öppning och - efter midnatt - stängning av utställningen som är unik för denna kväll: Magasinet Novell ställer ut aldrig genomförda idéer.Fredag 17/9, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.Lördag 18/9, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa.
www.heyahifi.com


Söndag 19/9. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar