Vecka 10, 5/3-11/3

Måndag 5/3, kl. 21.00. Björn Grape
DJ kl. 21.00.
Björn förgyller måndagskvällen med en härlig mix av indie dance, bloggpop, elektropop och alla möjliga elektroniska ljud.
Tisdag 6/3, kl. 19.00. Jazz – David Prez Quartet (FR)
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
David Prez - tenorsax / Hans Olding - gitarr / Klaus Nørgaard - bas / Chris Montgomery - trummor

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 7/3 kl. 20.00. Fritz’s Corner med Culkin
Live 21.00 – DJ’s: Fritz's Corner + Jonas Appelqvist

Stockholmbandet Culkin släpper sin debutskiva "Several Sundays" och detta ska vi ju så klart fira! Gratis entré och bandet står på scen kl 21.00. Missa inte!


I dessa tider, när elektronisk musik är gemene mans egendom och gängse mall för lukrativ musik, är det uppfriskande med band som vänder den världen ryggen. Culkin är ett sådant band. Culkin utgår från egna preferenser och däri finns skönheten hos distpedaler, hårtslående låtstrukturer och melodier att döda för. Allt på öronbedövande volym. Helst.

Kvartetten Culkin huserar i Stockholmsområdet och kan ses som den optimala hommagen till hur indierock ska låta, så som den lät på 80-talet. Så som den lät i händerna på Sonic Youth, Ride, My Bloody Valentine och Hüsker Dü. Mot en bakgrund i band som KVLR och Ellis the Vacuumchild gör bandet världen en tjänst genom att påminna oss om att rockmusik mår bäst oborstad, fuzzig och så pass mycket i ditt ansikte att det blir svårt att värja sig mot attacken.
Undertecknad är helt och fullt övertygad om att Culkin går i bräschen vad gäller rockmusikens framtid. Med en stadig fot i shoegaze-scenen, den andra i en svensk indierocktradition och en blick mot horisonten i en ständig approach att aldrig stå stilla balanserar Culkin mellan blodigt allvar och stökigt larm. Två motpoler enligt många – samma sak enligt Mathias Rask-Andersen, Joel Borg, Pontus Wallin och Jonas Eriksson.

“I do love big pop melodies buried in fuzz, especially when layered with huge effects-laden guitar hooks. And when they get that off-kilter, curved-air quality? Perfect! Don’t let this sound die, people! It’s not retro, it’s just good.” - Avi Roig, It’s A Trap!


Culkin är bandet som tar dig med häpnad, som får dig att börja tro på indierockens framtid igen.

Lyssna här: www.culkin.se
Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/Torsdag 8/3, kl. 19.00. Club Nuggets med Albin & The Honky Tonk Express
Live kl. 21.00 - DJ’s: Club Nuggets
Club Nuggets är Stockholms enda riktiga klubb för country, bluegrass, blues, soul och roots.

Nu laddar vi om för torsdag då vi har ett svenskt kanonband som heter rätt mycket som de låter, Albin & The Honky Tonk Express – föredömligt gungande och välspelad honky tonk med våra traditionella favoritinfluenser och en mix av egenskrivet och evergreens.

Bandet bildades så sent som våren 2010 och leds av Albin – som faktiskt kan joddla – och gjorde på sistone ett så smällfullt gig på ett av stans ökända förortssunkhak att vår Ramblin' Veronica fick titta genom fönstret. Så kan vi inte ha det och nu kommer de och spelar för er, och oss på Lilla Hotellbaren/Scandic Malmen.

Kvällen till ära har de även en hemlig gäst, en svensk countrylegend på pedal steel, som vi kanske tar och presenterar senare. Eller så får du helt enkelt snöra på dig ditt bästa humör och komma och dansa och digga!
Fredag 9/3, 17.00. Johan Netz + Cave Cake
DJ från 17.00
Våra residenter Johan Netz & Ulmox ackompanjerar fredagsminglets tisslande och glasens klingande med blåögd soul, solbränd funk, k-märkt gung och det där lilla extra.

Lite senare förgyller Cave Cake kvällen med en salig blandning av svängig musik. Kan bli några osvängiga låtar också. Men blandas saligt, det ska det! Från kl. 21.30.
Förpeppa här: www.soundcloud.com/cavecake
Lördag 10/3, 21.00 – Electrify Me
DJ från 21.00
Electrify Me är en klubb som huserat på Malmen i drygt ett år. De spelar en blandning av Nu Dance, Indie Disco, Bit Pop, Dubstep, House, Electro och allt annat som är medvetet nedsamplat till 8 bitar.
Lyssna och kika här: www.electrifyme.se
Söndag 11/3, kl. 22.00. Söndagshäng
DJ från 22.00
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Sierra Nevada Pale Ale eller vatten och ät god mat från vår barmeny.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar