VECKA 49, 5/12-11/12

Måndag 5/12, kl. 20.00. Stormakten
Live 21.00 – DJ 20.00: Gustav Idhammar

Nya duon Stormakten gör sprakande thrashpop med sina reverberade gitarrer, ettriga synthar och trasiga trummaskiner på elva. Den perfekta blandningen mellan digital kyla och analog värme, toppat med cinematiska texter om zombies, kärlek och andra farhågor. Första släppet är singeln Söderut.
Ikväll står Stormakten på Lilla Hotellbarens scen kl. 21.00.
Titta in här: http://stormakten.tumblr.com/
Tisdag 6/12, kl. 19.00. Jazz – Lupino Live
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Lupino Live är en klubb med livemusik vars syfte är att främja kvinnliga musiker som arbetar med improvisation oavsett genre. Ikväll presenterar dom dessa fantastiska akter hos oss:

Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola
Den finska duon Milla Viljamaa (piano) & Johanna Juhola (dragspel) är en duo som spelar sin egen musik, men även låtar av Astor... Piazzolla. De är starkt influerade av tango nuevo men påverkas även av jazz och folkmusik från olika länder. Deras debutskiva ”Piazzolla Passage” släpptes 2002 och mottogs varmt av både kritiker och publik. 2007 kom andra albumet, ”Mi Retorno”, som blev nominerat till årets etniska musikalbum vid den finska Emma-galan.

King and Queen of Sweden
Erika Angell (Thus:Owls, The Moth, Josef & Erika) rör sig fritt på svenska och internationella scener för rock, pop, jazz och experimentell musik. Erika och Simon Angell, från Montreal, Kanada, träffades för dryga fyra år sedan på Paradiso i Amsterdam, med konsekvensen att de idag lever med en fot på var sida av Atlanten. Simon (Patrick Watson, Thus:Owls) är en välkänd röst på den kanadensiska och europeiska musikscenen med sitt avant-garde, pop-experimentella gitarrspel. För första gången kommer de framträda på duo under namnet King and Queen of Sweden, något du inte vill missa!

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren
Onsdag 7/12 kl. 19.00. Fritz’s Corner med The Amazing + David Lemaitre (DE)
Live 20.00 + 21.00 – DJ’s: Fritz’s Corner

The Amazing (akustiskt set)
Svenska psych/folkbandet The Amazing kommer göra ett exklusivt och avskalat framträdande på Lilla Hotellbaren denna kväll. Denna spelning kan man se som en liten försmak på vad som kommer hända den 14:e januari på vår kväll på Strand. Live kl. 21.00!
Lyssna här: http://www.subliminalsounds.se/DOK/theamazing.html


David Lemaitre (DE)
David Lemaitre, ursprungligen från Bolivia men nu baserad i Berlin, spelar en introvert men uttrycksfull modern elektronisk folk och har blivit jämförd med Jose Gonzalez och Beirut. Han har delat scener och turnéer med Get Well Soon och Tunng. Live kl. 20.00!
Kika här: http://www.david-lemaitre.com/

OBS! Flowers In The Air blir tvungna att ställa in spelningen på grund av sjukdom.
Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/Torsdag 8/12, kl. 20.00. Nuggets med Kanada
Live kl. 21.00 – DJ’s: Victoria, Mats och Daniel
Club Nuggets är Stockholms enda riktiga klubb för country, bluegrass, blues, soul och roots. Ikväll har vi besök av svenska bandet Kanada! (Top Hawk, som tidigare var bokade till denna kväll, har dessvärre tvingats ställa in. Vi arbetar på att hitta ett nytt datum för deras spelning.)
Kanada är bandet som tidigare hette The New Crackers, en något förbisedd pärla på den svenska countryscenen. Vi har bokat dem en gång tidigare (på The Regent Pub förra våren), men välkomnar dem tillbaka eftersom vi helt enkelt tycker att de är så rasande bra.
I och med namnbytet kommer musiken, enligt frontmannen Johan Hammarbäck, att "gå ännu mer åt avskalat, körer, roots, skägg och gödseldoft", och vi kan knappt bärga oss tills vi får höra deras nya tearjerkers.
Referenser? Ja, att de själva namndroppar influenser som Willie Nelson, Hank Williams, Little Richard, Chuck Berry, The Faces och The Band borde ge en fingervisning, och det låter verkligen precis så där bonnigt, jordnära och opretentiöst som all countrymusik borde göra.
Fattar ni, Kanada kommer! Vi hoppas att ni kommer också.
Lyssna här: http://www.reverbnation.com/KANADASWEDENFredag 9/12, 17.00. Ulmox + Andycap
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 21.30 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Ulmox.
Därefter tar Andycap över och spelar till 02!
Soundcloud: http://www.soundcloud.com/andycap

Lördag 10/12, kl. 21.00. Chad och Matsi (The Originals)
Denna lördag har vi finbesök av Chad och Matsi, som även kallar sig The Originals.

Söndag 11/12, kl. 22.00. Söndagshäng
DJ från 22.00
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar