Tisdag 6/9, kl. 19.00. Jazz – Johan Berke Upstairs Five
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Johan Berke – gitarr, Håkan Goohde – gitarr, Nils Janson – trumpet, Filip Augustson – bas, Fredrik Rundqvist – trummor
Denna kväll gästas Lilla Hotellbaren av gitarristen Johan Berke och hans Upstairs Five. Gruppen skivdebuterade 2005 och har sedan dess givit ut tre CDs. Med högst personliga kompositioner där samtida jazz, avant-garde och symfonisk musik vävs samman känns gruppen vital och nydanande. Klangbilden med två gitarrer i centrum gör också sitt till det egenartade i Berkes musik. Något som publiken uppmärksammade vid årets upplaga av Swedish Jazz Celebration där Upstairs Five var representerade.

Lyssna här: www.myspace.com/johanberkeOnsdag 7/9 kl. 19.00. Fritz’s Corner med Petter Seander
Live 21.00 – DJ: Li & Sally
Onsdagen den 7:e september kommer Petter Seander till Fritz's Corner och Lilla Hotellbaren för att spela och för att fira att den nya skivan "Til Death Do Us Apart" precis kommit ut! Som vanligt är det fri entré och Petter och bandet står på scen vid niorycket.

Petter Seander
”Jag minns första gången jag sprang in i Petter. Det var kanske två år sedan. Han var jävligt blond. Kanske lite splittrad, förvirrad. Det var i Östersund. Isen låg klarblank på Storsjön. Petter har långa ben och såg ut som Bambi. Krampaktiga små steg i trånga, klackade läderskor. Dessutom låg luggen ständigt över ena ögat. Under armen bar han två böcker han hittat på en lokal lumpbod. I kavajfickan en ihopskrynklad karta över stadens centrum.
Senare på kvällen såg jag en förvandlad person uppträda tillsammans med pophjälten Kristian Anttila. Bambibenen var fortfarande där. Likaså luggen. Men nu var det på allvar.
Nu, tvåtusenelva, börjar jag förstå essensen av uppenbarelsen. Petter har släppt ett album, förra årets fina ”The denial of me, myself and I” och sist vi talades vid berättade han om sitt nya projekt – en tematisk popplatta kring döden – som kommer födas när sommaren blir höst. ”Dans möter intellekt”, påstod han. Petter skrattar alltid när han berättar saker. Som om det spelar all och ingen roll samtidigt. Man får känslan av att han inte berättar allt han vet. Men det spelar inte heller någon större roll, man fångas ändå.” - Jonas Eklund 2011
Petter Seanders andra studioalbum släpps i augusti 2011 och är betitlat ”Til Death Do Us Apart”. Singeln + videon ”When Something Dies” släpps i samma veva. Albumet är producerat av Petter Seander och Martin Molin (Detektivbyrån) och mastrat av Kristian Anttila.


Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/
Torsdag 8/9, kl. 19.00. Club Nuggets med The Winchester Widowmakers
Live 21.00 - DJ 19.00: Club Nuggets

The Winchester Widowmakers skulle, om man vill vara nitisk, kunna påstås vara en del av den inavlade rockrörelsen i och runt Örebro. I gruppen ingår nämligen bland andra bröderna Jens och Ola Henriksson, varav den förstnämnde är före detta trummis i Witchcraft och den senare är nuvarande basist i samma band. Ola är därutöver även basist i Troubled Horse, som också innehåller John Hoyles som även spelar i Witchcraft, tillsammans ...med sångaren Magnus Pelander som... Ja, ni fattar kanske, utan att vi behöver inspektera det hela närmare.

Däremot ska vi den 8 september grotta ner oss i The Winchester Widowmakers - detta finfina sexmannaband med en skönt avslappnad blandning av folkrock och sådan musik man brukar få höra i spagettiwesternfilmer. Ta exempelvis The Levellers och krydda dem med lite "yii-haaaw" samt en obeveklig kompetens när det gäller att skriva låtar så kommer du nära. Lyssna på Myspace-länken här nedanför. Det är naturligtvis obligatorisk närvaro!
Club Nuggets DJ-trio är denna gång nedskuren till duo på grund av en hårdrockskryssning på Östersjön, men givetvis kommer det i vanlig ordning knappast att snålas med country, blues, bluegrass och soul å dä. Så sitt inte hemma och mögla, kom förbi och ha roligt i stället! Inträdet är ju gratis och allt.
Lyssna här: http://www.myspace.com/thewinchesterwidowmakers
Fredag 9/9, 17.00. Ulmox + Andycap
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 21.30 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Ulmox.
Därefter tar ingen mindre än Andycap över från 21.30 till 02!
Lördag 10/9, kl. 21.00. OH! Productions
Oh! Productions, Karin Forsberg, förgyller kvällen med musik från kl. 21!
Söndag 11/9, Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar