VECKA 32, 8/8-14/8

Måndag 8/8, kl. 20.00. Run Forrest
Live kl. 20.30 – DJ: Lovisa
Åtskilliga timmar i replokalen under sommaren kommer lägga grunden för denna kväll och vi vill självklart se dig där för vad som ser ut att bli en klassiker. Vi lovar blod, svett och kanske till och med tårar. Kommer bli episkt kort sagt.
DJ-teamet Lovisa/Disa levererar en grym mix av Indochine, Vit Päls, Serenades, Rebecca & Fiona och så vidare från åtta och fram till långt efter midnatt!
Event och hemsida: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=170350196365181

och http://runforrest.se/Tisdag 9/8, kl. 19.00. Jazz – Johan Björklund Dynamic Flavours
Live 20.30
Johan Björklund – trummor, Björn Almgren – saxofon, Mats Eriksson – gitarr, Magnus Bergström – bas

Med en lättsam, lekfull attityd har Johan Björklund hittat ett eget sound med sin nya grupp Dynamic Flavours. Det är vackert, svängigt och fullt av oväntade vändningar. Det märks att gruppen är välrepeterad sedan inspelningen av debutskivan Shine som släpps i och med kvällens releasekonsert. Kompositionerna rullar på med en attraktiv lätthet. Den mångsidige trumslagaren Johan Björklund, som till vardags syns med ett otal olika artister och TV-orkestrar, verkar stortrivas med sitt stabila, varierade spel bakom sina kompetenta musiker. Samspelet imponerar lika mycket som soloinsatserna. Med denna debut har Göteborgs redan starka jazzscen fått ett till namn att räkna med.
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbarenOnsdag 10/8, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Jim Hanft
Live 21.00 – DJ’s: Li & Sally
Denna onsdag på Lilla Hotellbaren har vi besök från Jim Hanft! Som vanligt är det gratis entré och Jim Hanfts står på scen runt 21-tiden.

I oktober 2010 släppte den amerikanske folktrubaduren Jim Hanft sitt nya album "Weddings Or Funerals" i Skandinavien. Albumet är producerat och mixat av Lasse Mårtén (Lykke Li, Johnossi, Peter Bjorn & John, Shout Out Louds mfl) i Decibel Studios i Stockholm. Mårtén hade sett en spelning med Jim Hanft i New York och kort därefter flög Jim till Sverige för inspelning. Medverkar på skivan gör de svenska musikerna Rikard Lidhamn och Magnus Olsson (Oh Laura, Melissa Horn), Anders Pettersson (Deportees, Melissa Horn), Surjo Benigh (ulf Lundell) samt, både på skiva och scen, den amerikanska sångerskan Samantha Yonack.
Jim Hanft är en uppskattad och återkommande live-akt på scener som World Cafe i Philadelphia, the Living Room i New York och Hotel Café i Los Angeles. Pressen beskriver hans musik som äkta, poetisk och rå och han har skapat sig ett rykte om att vara en fantastisk och speciell liveartist. I Sverige, har han under sina besök, hunnit spela på en mängd olika scener och gjort succé på bl.a festivalen Live At Heart i Örebro, Mosebacke i Stockholm, Rockbaren i Örebro, Woody West i Göteborg och nu är det dags för en spelning på Fritz's Corner!
Lyssna här: http://jimhanft.com/

Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/Torsdag 11/8, kl. 19.00. Nuggets med Rob Coffinshaker
Live 21.00 – DJ 19.00
I sin position som frontman för skräckkabinettet The Coffinshakers är han snart skivaktuell med en splitsingel med The Archers och inom en inte alltför avlägsen framtid hoppas vi även på en uppföljare till den självbetitlade fullängdaren från 2007.
Under eget namn, däremot, har han bara under den här sommaren hunnit ge ut den suveräna sjutummaren "Dark rollin' skies" (endast i 666 ex!) och spelat på såväl Peace & Love som på sin årliga Country Rock Revenue på Café August i Karlstad. Och torsdagen den 11 augusti kommer ”Karlstads Johnny Cash” även till Stockholm för ett framträdande på Club Nuggets och Lilla Hotellbaren.
Senast han besökte oss bjöd han på blandade juveler både från The Coffinshakers och hjältar som Townes van Zandt och Highwaymen. Vad det blir denna gång får vi se på torsdag, men att det inte är något ni vill missa - det kan vi garantera utan omsvep.Fredag 12/8, 17.00. Ulmox + Hej Våld!
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 21.30 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Ulmox.
Därefter tar inga mindre än Hej Våld! över! Hej Våld! är ett Stockholmsbaserat kollektiv som DJar, arrangerar klubbar, producerar musik och skapar visuella konstverk. Ikväll spelar de i Lilla Hotellbaren från kl. 21.30! Kom och fredagshäng, det blir trevligt!


Lördag 13/8, kl. 21.00. Belleville
Precis som det låter så står Belleville, Nathan & Mange, för musiken denna lördagskväll!


Söndag 14/8, Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår
barmeny. DJ kl. 22.00-02.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar