VECKA 19


Måndag 9/5, kl. 19.00. Grande Roses

Live 20.00

Grande Roses är en kvartett från Sveriges djupa skogar. De har tidigare släppt tre EP's och en fjärde är snart på väg. Rock när den är som bäst!

Lyssna här: www.granderoses.com

Tisdag 10/5, kl. 19.00. Jazz – Jamsessions

Live 20.30

Huskomp: Adam Forkelid – piano, Kristian Lind – bas, Kristian Fredmark - trummor

Våra jam brukar pågå i drygt fyra timmar och hålla en genomgående mycket hög klass tack vare den stora skara av duktiga gästmusiker som alltid dyker upp. Familjärt och avslappnat men samtidigt oförutsägbart och utmanande. Underhållning på högsta nivå.

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 11/5, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Den Stora Vilan

Live 21.00

DJ’s: The Ex Club

Ibland känns det riktigt gött att få besök från Göteborg. I samband med att Den Stora Vilan släpper sitt debutalbum så kör de 50 mil norrut för att bjuda alla stockholmare på perfekt psykedelisk rock på svenska. Missa inte, detta kommer att bli stort!

Den Stora Vilan har sedan mitten av 2000-talet spelat, spelat och spelat. Bibliotek, svartklubbar, parker, gathörn, mc-klubbar och den där festivalen som Bo Anders från Träd Gräs och Stenar sätter upp mitt ute i skogen är bara ett axplock av alla platser som de besökt. Debutalbumet som släpps på Mourningwood (hem åt bland annat Bombus) är inspelat hos Mattias Glavå (Broder Daniel och Håkan Hellström) och producerat av Dieter Schöön.

Om psykedelisk rock på svenska med influenser av amerikanska hjältar som Grateful Dead och Neil Young låter läskande så ses vi den 11 maj!

Lyssna här: www.myspace.com/denstoravilan eller här: www.denstoravilan.se

http://www.fritzscorner.se/


Torsdag 12/5, kl. 19.00. Club Nuggets med Backdraft + Edgar Allan Coe

Stockholms enda riktiga klubb för country, bluegrass, blues, soul och roots - heter som ni alla vet Club Nuggets och har under våren gett er Det Blev Handgemäng från Göteborg, ny amerikansk outlawcountry med Bob Wayne, rockabilly med Eyeballin' Torpedoes och country/soul-sväng med Southern Skyline.

På torsdag bjuder vi er på stockholmska kvintetten Backdraft - som beskrivits som världens nordligaste sydstatsrockband. Backdraft släppte nyligen kritikerrosade tredje albumet This Heaven Goes To Eleven, som blandar och ger av bandets influenser från hårdrock till just blues, country och southern rock. Denna kväll skruvar bandet ned volymen från elva och bjuder på ett halvakustiskt set med nya och gamla egna låtar, och kanske nåt gammalt country- och sydstatsörongodis, samt kanske en gäst eller två.
http://www.backdraft.se/

Bluesmannen Einar från Uppsala värmer upp. Han har uppträtt under många namn, bland andra Edgar Allan Coe och somliga andra mindre rumsrena, och kan även höras som gitarrist i utmärkta punkgänget Obnoxious Youth och Uppsalas hardcore/thrash-hjältar Undergång. Så pjåska inte runt utan dra direkt från jobbet, och kom i tid för att inte missa hans smutsiga Fyriså-delta-blues!
http://www.myspace.com/analkaraktar

Precis som vanligt är det alldeles gratis att gå in, och precis som vanligt underhåller DJ-trion Daniel Josefsson, Veronica Mazurkiewicz och Mats Rydström eder före, mellan och efter livemusiken - fet blues, sydstatssoul för finsmakare samt ett helt lass med rejält grisig men jordnära hästjazz. And if that ain't country - ja, ni vet.

Club Nuggets körschema för kvällen ser ut nåt sånt här:
19.00 - börjar kalaset
20.20 - Edgar Allan Coe
21.20 - Backdraft
02.00 - stängning & fri aktivitetFredag 13/5, kl. 17.00. Johan Netz + Musikbiblioteket

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.

Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Johan Netz.

Därefter tar inga mindre än Andreas Schultz och Calle Forsman över med Musikbiblioteket! Kom och fredagshäng, det blir trevligt!

Lördag 14/5, kl. 21.00. Electrofy Me

Kalle Windefalk med vänner bjuder på dansant elektronisk musik från DJ-båset från 21.00-02.00!

Söndag 15/5, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar