VECKA 07


Måndag 14/2, kl. 19.00. TWINFLOWER BAND
Presenteras av P&L Artists - Twinflower Band föddes när Linnéa Dixgård och Mikael Hansson slog sina musikaliska kappsäckar samman, en sen sommarnatt vid en sjö. Deras musik växte med tiden till ett studioprojekt som vidare expanderade till den live-kvintett som representerar bandet idag. Med ena benet i den amerikanska folkrocken och det andra i de skandinaviska harmonierna förenar Twinflower Band hjärta och spelglädje. De djupa rötterna i Dalarna och den ständiga längtan efter musikaliska explosioner ger musiken dess särdr
ag. Bandet har varit med på Metros lista över årets pophopp och Aftonbladets lista över skivbolagens favoriter innan de ens släppt en singel. Debutalbumet, som släpps den 11 maj 2011, är producerat av Linnéas bror, Björn Dixgård från Mando Diao.

Värmer upp scenen gör Malinmarie med nysläppt musik, som har spelats in i Studio Pancetta i samarbete med Hovets Jens Back & Simon Ljungman, som vi oftast ser med Håkan Hellström. Hennes EP Baby, som bygger på berättelser från 3 generationer kvinnor: Malinmarie, hennes mamma & mormor, firas med en spelning den 14 februari. Även det i samarbete med Peace and Love Artists.


Tisdag 15/2, kl. 19.00. Jazz - Maria Kvist Quartet
Live 20.30
Maria Kvist - piano, sång, Linus Kåse
– sax, Sven-Erik Johansson – bas, Isak Andersson - trummor Kvällens artist är knappast en nykomling på den svenska musikscenen. Maria Kvist har arbetat med Blå Kongo, Svante Turesson, Karin Hammar, Peter Johannsesson m.fl. Kvist är också med i projektet “Zetterlund i Våra Hjärtan”. Denna hyllning till vår folkkära jazzklenod har turnerat runt landet och är aktuell på teater Regina i vår. Ikväll ser vi henne i hennes egen kvartett som har släppt två CD's. Nu senast kritikerrosade ”Lemon Man” från 2010. Hennes suveräna pianospel i kombination med en träffsäker stämma för tankarna till Diana Krall's bästa stunder. Dock långt ifrån lika slätstruket som den amerikanska superstjärnan. Denna kvartett tar ut svängarna betydligt mer och något annat hade känts märkligt när saxofonisten Linus Kåse är med i bandet. En Lilla Hotellbaren-favorit som håller hög internationell klass. Gruppen fullbordas med stabilt spel från Sven-Erik Johansson och Isak Andersson. Repertoaren är mycket varierad med allt från vackra ballader till stökiga friformpartier. Det mesta är originalkompositioner men några väl valda standards finns också med. Det är uppenbart att det fullständigt bubblar av musikalitet hemma hos gifta paret Kvist och Kåse.
www.mariakvist.se

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazz
lillahotellbaren
Onsdag 16/2, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Daniel Norgren
Live 21.00.
Daniel Norgren är ett one-man-band vars exprimentella garage-blues för tankar till allt från Tom Waits till White Stripes. Med rötter i delta-bluesens traditionella urkraft och med en ung rebells vilda sinne lyckas herr Norgren låta som en historisk 78:varvare samtidigt som något du brukar hitta på indie-blues labeln Fat Possums. En utmärkt låtskivare, gitarrist (lirar på samma råa planka som Jack White) och sångare som förenar gospel, folk och country med sina rötter.
Likt The Tallest Man On Earth talar vi här om en ung svensk man som på ett exceptionellt tolkar en uråldrigt klassisk amerikansk tradition, på ett sätt som väckt uppseende även internationellt. Daniel Norgren spelade under WOW-festivalens klubbprogram Stay Out West förra sommaren och strax efter det följde han upp uppmärksammade debuten "Outskirt" med uppföljaren "Horrifying Deatheating Bloodspider". Ett måste för alla älskare av R.L. Burnside, Bob Logg III, T-Model Ford och The Black Keys.
Bluesgarage när den är som bäst.
www.myspace.com/danielnorgren
Text: Woody West


Torsdag 17/2, kl. 21.00. Page Three

Page Three är en 50 & 60-tals inspirerad burlesk klubb som drivs av Elena-Maria Smon Wolay & Chrystelle Tshimanga. Ikväll gästar de Lilla Hotellbaren kl. 21.00!


Fredag 18/2, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox + Musikbiblioteket

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.
Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna.
Efter det tar Andreas Schultz och Calle Forsman över med Musikbiblioteket.


Lördag 19/2, kl. 21.30. Klubb Läder

Läder är Mackan Lindström och Nils Schéle. Behövs nog ingen närmre presentation, förutom att de kommer spela rock. Massor av rock.Söndag 20/2. Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ från 22.00: Daniel Bultén och Jesus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar