VECKA 05

Tisdag 1/2, kl. 19.00. Jazz – Thobias Gabrielson Sextet (CD-release)
Live 20.30.
Thobias Gabrielson – elbas, Anders Hedlund – trummor, Andreas Andersson - sax
Mikael Sörensen – trumpet, Andy Pfeiler – gitarr, Gustaf Karlöf – keyboards
Som förstavalet för de flesta stora svenska artister när de söker en elbassist har Thobias Gabrielson minst sagt fullt upp. Uppdragen varierar mycket men det är i mer groovebaserade sammanhang man oftast hör hans tighta basspel. Artister som Janne Schaffer, Nils Landgen , Timbuktu, Jeanette Lindström, Tim Hagans och Magnus Öström har alla förärats med Gabrielson i bandet.
Bland sina influenser nämner han så vitt skilda artister som Wheather Report's Joe Zawinul, soulrockande engelsmannen Lewis Taylor, swingbeat-producenten Teddy Riley och folksångerskan Joni Mitchell vilket visar på en imponerande musikalisk mognad. Gabrielson har uppenbarligen samlat på sig en mängd olika intryck och när han nu släpper sin första CD i eget namn får han utlopp för dessa, både i skrivande och på scen. Det handlar om funk och jazz i en bred bemärkelse. Att det svänger maximalt är kanske väntat med det här stjärnspäckade bandet men musiken har mer än så. De starka kompositionerna och bandets solister kommer utan tvekan även tillfredsställa de mest puritanska jazzlyssnarna på denna releasekonsert. Grym dansmusik, men lika bra i hörlurarna hemma i fåtöljen.
www.thobiasgabrielson.com
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 2/2, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Johan Nordqvist + Svenska Musikklubben + Klubb King Kong
Det kommer låta precis som det låter. Johan Nordqvist från Fritz’s har tagit med sig kompisarna Svenska Musikklubben och Klubb King Kong. Kan inte bli annat än en fin onsdag.
Se mer, inklusive nästa veckas spelning, på http://www.fritzscorner.se/


Torsdag 3/2, kl. 19.00. Almost Famous

Almost Famous är musikförlagens showcaseclub för nya artister.
Torsdag den 3 februari har klubben 2011-premiär!
På scen står inga mindre än:

19.30 Peter Conradi
Peter Conradis musik kan beskrivas som dream-soul. Det är en drömsk elektro-pop som ger mer utrymme åt soul än indie-pop. Peter vill i sin musik öppna upp för en ärlighet, som i sitt uttryck vågar vara okomplicerad hellre än kaxig.
www.peterconradi.se

20.15 Sandra di Amante
Sandra di Amante är en tjej från Malmö som tar över scen med sin raspiga röst och sina ärliga texter. Redan som liten började Sandra komponera musik i form av att tonsätta dikter. Idag jobbar Sandra di Amante som internationell låtskrivare. Sommaren 2010 spelade Sandra in sin debutskiva "Who's Fooling Who" tillsammans med Sveriges musikelit.
www.sandradiamante.com

21.00 Sidewalk
Sidewalk är bandet som skapat genren hippie-hop genom sin unika blandning av 70-talsrock och svängig hiphop. Sidewalks musik spelas på Sveriges Radio P3 och 2008 fick man mycket uppmärksamhet för låten ”President” där artisterna Thomas Rusiak och Swingfly medverkade. Sidewalk består av Pitz (rap), the Sun (sång och gitarr) och DJ Lastword (bas och produktion).
www.sidewalkland.com
Fredag 4/2, kl. 17.00. DJ Ulmox + Samo & Citizen Cope, live!
Live kl. 21.00
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.
Ikväll firar vi fredag med Citizen Copes akustiska blues-singer/songwriter-rock’n’roll-groove!
Citizen Cope är egentligen Clarence Greenwood, en Brooklyn-baserad sångare, låtskivare och producent som albumdebuterade redan 2002 med albumet ”Citizen Cope”. I februari i år släpptes ”The Rainwater LP” - ett album som, enligt sant Greenwood-manér, släpps på det egna bolaget och produceras av Greenwood själv. Albumet resulterade i uppmärksamhet från alla möjliga håll, och mottog stående ovationer av kritiker världen över.
Efter spelningen tar Samo över skivspelarna och kör fram till 02! Kom och fredagshäng, det blir trevligt!


Lördag 5/2, kl. 21.00. C’MON

C’MON är Adam Sandahls (DJ Bakis) och Daniel Odelsatds (DJ Odeboll) shooting star på den Stockholmska klubbhimlen.
Med hjälp av ett sinnesutvidgande sammelsurium av låtar från 60- till 10-talet, inte sällan med epicenter i 80- och 90-talen, jobbar Daniel och Adam utifrån tesen ”dansgolvet kan alltid bli mer packat”.
Dra på dig leopardtightsen, sträng lyran, hedra lördagen och festen!


Söndag 6/2. Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.
Kvällens DJ’s 22.00-02.00: Gävle Mods

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar