VECKA 44


Måndag 1/11, kl. 19.00. Lilla Hotellbaren firar två år, tillsammans med Daniel Adams-Ray och Andreas Tilliander
Måndag den 1 november fyller vi två år och kvällen till ära har vi två grymma liveakter på Lilla Hotellbaren. Klockan åtta spelar Daniel Adams Ray (Snook) live med sitt nya soloprojekt och en timme senare står technokungen Andreas Tilliander stå på scen.
Efter det tar Musikbibloteket över skivspelarna och bjuder på dansant musik fram till 02.00!
Kom och fira med oss, men kom gärna tidigt så vi hinner hänga. Ps. Vi öppnar 19.00! Ds

DANIEL ADAMS-RAY - Ända sedan succén med Snooks grammisbelönade andra skiva Är under 2006 och -07 har det varit tyst om Daniel Adams-Ray. Det betyder inte att han slutat uttrycka sig under tre år, för det är troligen helt omöjligt. Parallellt med att Daniel 2008 studerade heltid till grafisk formgivare på en av Sveriges mest ansedda reklamskolor startade han ett klädmärke ihop med några vänner. Lagom, en naturlig vidareutveckling av Daniel Adams-Rays scenkläder för Snook, säljs redan i butiker i Sverige såväl som runt om i världen. Första singeln Dum av dig som släpptes i somras blev favorit hos P3 där den nu fortfarande ligger kvar på A-listan tillsammans med andra singeln Gubben i lådan som gick direkt in på P3s A-lista. Gubben i lådan är idag den mest sålda låten på iTunes och har på en veckas tid fått över 210 000 Youtube-visningar.

ANDREAS TILLIANDER - Fem år efter dundersuccén med World Industries släppte Andreas Tilliander 2009 albumet Show på Adrian Recordings – späckat med dansanta rytmer, medryckande melodier och en fullödig produktion. Dansant, melodiskt, medryckande, tungt och mjukt på samma gång. Den svenska elektroniska musikens kung är tillbaka på tronen!Med World Industries slog inte bara Andreas Tilliander igenom på allvar i Sverige. Albumet lade också grunden för den explosion av svensk elektronika och techno som forsat fram under de senaste fem åren. Dessutom cementerade World Industries ryktet om Hässleholm som Sveriges elektronikastad nummer 1! Skivan vann en grammis och fick översvallande recensioner i många tidningar.
Under våren är Andreas Tilliander dubbelt aktuell på skiva. Förutom Show släpper han även (under sitt alias Mokira) albumet Persona på engelska Type Records. I mitten av mars startar också fjärde säsongen av radioprogrammet Ström i P2 – där Andreas Tilliander är programledare.

Tisdag 2/11, kl. 19.00. Jazz – Jamsessions
Live 20.30.
Våra jam brukar pågå i drygt fyra timmar och hålla en genomgående mycket hög klass tack vare den stora skara av duktiga gästmusiker som alltid dyker upp. Familjärt och avslappnat men samtidigt oförutsägbart och utmanande. Underhållning på högsta nivå.
Läs och se mer på
http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 3/11, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Beach Fossils (US)
Live 21.00.
Brooklynbaserade Beach Fossils ledda av Dustin Payseur har en dimmigt avslappnad lo-fi ljudbild, med enkla trumtakter och reverbdränkt sång. De släppte tidigare i år sin debutskiva, en fantastisk liten pärla full med solskenspop, på Captured Tracks - hem åt bland andra Wild Nothing. Missa inte Beach Fossils om ni gillar Real Estate, Wavves och Best Coast.


Torsdag 4/11, kl. 19.00. Almost Famous
Almost Famous är musikförlagens showcaseclub för nya artister. Ikväll på scen ser ni inga mindre än The Shiloh, Andreas Moe och Boden.
Förhandslyssna på artisterna på
www.myspace.com/almostfamousclub

Fredag 5/11, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox & Rocket Boy
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 21.30. Efter det tar Rocket Boy över fram till 02! http://www.rocketboy.se/
Lördag 6/11, kl. 21.00. C’MON
C’MON är Adam Sandahls (DJ Bakis) och Daniel Odelsatds (DJ Odeboll) shooting star på den Stockholmska klubbhimlen.
Med hjälp av ett sinnesutvidgande sammelsurium av låtar från 60- till 10-talet, inte sällan med epicenter i 80- och 90-talen, jobbar Daniel och Adam utifrån tesen "dansgolvet kan alltid bli mer packat". Dra på dig leopardtightsen, sträng lyran, hedra lördagen och festen!
Söndag 7/11. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar