VECKA 42


Måndag 18/10, kl. 20.00. Adam Heldring release för "True North EP"
Live kl. 21.00

Just hemkommen från en månad i USA släpper Adam Heldring "True North EP".
Adam Heldring summerade hela sin uppväxt på sitt debutalbum "Mount Foreverest" och har redan rest runt världen och smält hjärtan på publik, musikbransch och medmusiker. New York, Los Angeles, London, Helsingfors och Oslo är några av de städer Adam spelat i bara under förra året. Efter att ha låst in sig i inspelningsstudion med penna och gitarr under första halvan av 2010 slår Adam nu upp dörrarna till ett uppdaterat sound som sätter texterna i tydligt fokus och bereder mer plats för alla bandmedlemmar. Detta är första ledtråden till vad vi har att vänta från ett andra album.Tisdag 19/10, kl. 19.00. Jazz - Lars Åkesson 4
Live 20.30

Lars Åkesson- gitarr, Robert Nordmark – sax, Filip Augustsson – bas, Peter Danemo - trummor
Denne svenske gitarrist har i flera år varit verksam utomlands och är därför lite av en doldis för den svenska jazzpubliken. Sedan hemkonsten efter flera års studier i New York har han frilansat som sideman åt flera stora svenska artister men står nu själv i rampljuset med releasen av sin debut-CD ”Åkesson Jazz”. De nio originalkompositionerna är utvalda från en lång tids skrivande vilket ger CD:n en intressant variation i stil, intensitet och klangbilder. Att kvartettens medlemmar tillhör den absoluta toppen av svenska jazzmusiker fulländar det hela vilket recensenterna har uppmärksammat. Lars Åkesson kommer snabbt bli ett välkänt namn i jazzkretsar.
"Intensiv energiladdad modern jazz som är svår att värja sig mot"
- Digmusic
"Det är kul att konstatera att svensk jazz för närvarande har både bredd och livskraft"
- Folkbladet
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 20/10, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Leaders Off
Live 21.00.
Giant Guitar? Gigantiskt band om du frågar mig. Äntligen ska alla få se vad jag sett i snart tio år, höra vad jag har hört. De har harvat så länge utan att få den uppmärksamhet de verkligen förtjänar. Leaders Off har ett gigantiskt hjärta. Ett hjärta som pumpar så hårt att hela replokalen skakar. Från det före detta fängelset via porrfilmsstudion till det gamla mentalsjukhuset på Restad Gård i Vänersborg. En stad där man plockar upp bandyklubban, kanylen eller instrumenten för att klara av småstadstristessen. Grabbarna gjorde rätt val.


Leaders Off, en grupp högst egna individer som tillsammans bildar en kraftfull enhet. I en liten stad tager man vad man haver, vissa råkar bara ha mer tur än andra i given. Bandets liveframföranden har berört många, inte bara på den svenska västkusten utan även i ett antal städer runtom i Europa. Och de kommer bara att bli fler. Män och kvinnor harblivit hänförda, velat få med sig en skiva hem, men lämnats snopna kvar med en tröstinköpt t-shirt hängandes över axeln.
Efter att ha spelat in hundratals låtar, i allt från det egna fuskbygget till Svenska Grammofonstudion, och skrotat minst lika många på vägen kändes det som att det var hög tid för att det verkligen skulle bli av. Debutalbumet. De påstår sig inte ha känt något behov av att få det ur sig tidigare, men jag och många med mig har så länge väntat på att Leaders Off– skulle gå från att vara ett fantastiskt liveband till att bli bara fantasiska. Giant Guitar blev slutet på väntan. Skivan är inspelad av Per Stålberg (Division Of Laura Lee, Daniel Gilbert), Olle Björk (The Change, Daniel Gilbert) och Peter Bader (The Change) i Welfare Studios, Göteborg, under hösten 2009 och själva musiken beskriver de bäst själva: "Vi gillar Dinosaur Jr, Pavement och Sonic Youth. Vi provoceras av allt för lågt mixade trummor, covers och av dåligt underbyggda jämförelser med andra svenska band."
Giant Guitar? Nog för att Leaders Off har en förkärlek till oväsen, det är ändå ett enkelt, nästan naket, sound man möts av. Texterna är okomplicerade och charmigt naiva. "Vi vill inte skriva den vanliga klassiska rocktexten än en gång. Vi vill skriva låtar som handlar om oss. Vi bor inte i LA och det vet vi. Vi har fattat." Snart kommer också världen att fatta. Efter att ha agerat förband till stora svenska akter som Daniel Gilbert, Tiger Lou och Division of Laura Lee är det dags för Leaders Off– att stå på egna ben. Det är dags att visa att bandet är lika stort som den där gitarren i skivans titel.
myspace.com/leadersoff eller leadersoff.com


Torsdag 21/10, kl. 19.00. Rocket Boy + Armand Mirpour
Live kl. 21.00.
Det är sista torsdagen innan löning och än en gång blir Stockholms roligaste hotellbar lite roligare. Bakom spakarna står residenterna Rocket Boy, då Oskar Engström & Hampus Nordgren visar sina absolut bästa skivtips. Det ryktas om allt från londonsound, electropop till kanske lite krautrock.
Kvällen till ära har vi Amrmand Mirpour, som även kallats "Sveriges nya pophopp!" i flera tidningar. Som en virvelvind kliver Armand Mirpour in på den svenska musikscenen. I en värld av schabloner och välkammade aspiranter kan Armand göra vem som helst avundsjuk med sin naturliga utstrålning och charm. Denna charm får ni givetvis ta del av när Armand med band ställer sig på Lilla Hotellbarens scen för inte mindre än tredje gången. Bra musik vill man kunna uppleva mer än en gång, inte sant?

Lyssna här: http://www.myspace.com/armandmirpour
Kika in på: http://rocketboy.se/


Fredag 22/10, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox & Johan Areståhl
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 21.30. Sedan tar Johan Areståhl över och bjuder på dansant musik fram till natten!


Lördag 23/10, kl. 21.00. Klubb Läder
Läder är Mackan Lindström och Nils Schéle. Behövs nog ingen närmre presentation, förutom att de kommer spela rock. Massor av rock.


Söndag 24/10. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar