VECKA 41

Måndag 11/10, kl. 20.00. Aaron Sterner
Aaron Sterner är en svensk singer/songwriter som valt att gå sin egen väg från start. Istället har Aaron ägnat extra lång tid åt skapandeprocessen, att spela in och producera låtar. Att ta sig tid och inte skynda har gjort att processen och resultatet blivit mycket kreativ och genererat en mängd låtar.
Aaron Sterner förmedlar en känsla av hopp och att artister inte alltid behöver gå den så populära mediavägen för att nå ut med sin musik. Är materialet och talangen tillräcklig så kan artisten lägga fokus på musiken. Just materialet har gjort Aaron Sterner med sin smäktande vackra röst och intimitet i musiken till en stjärna som träffar mitt i prick på ett stilsäkert sätt med sin musik.


Tisdag 12/10, kl. 19.00. Jazz – NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
Live 20.30.
Johannes Nästesjö – bas, Stefan Pöntinen – violin, Michala Østergaard - Nielsen – trummor, slagverk, klockspel, Marcelo Gabard Pazos - alt- & baritonsaxofon
Ett mycket intressant projekt från Malmö och Köpenhamn gästar oss denna kväll på Lilla Hotellbaren. Kvartettens, i jazzsammanhang, lite ovanliga instrumentering med tex. klockspel och violin sätter en udda prägel på klangbilden men det är lika mycket kompositionerna och de tvära kasten i arrangemangen som gör att denna grupp sticker ut från mängden.Johannes Nästesjö har en gedigen bakgrund med studier både i Sverige och utomlands. Ett brett spektrum av influenser har format denne begåvade kompositör där bebop, samtida jazz och avant-garde har uppenbar betydelse men en lika stor roll har den klassiska musiken haft och då främst den ryske kompositören Dmitri Shostakovitchs stråkkvartetter.NEO upplevs som mycket samspelt och välrepeterat. Johannes har utgått från just dessa musikers originalitet i kompositionsstadiet vilket gör medlemmarna oersättliga om kvartettens konstnärliga idé skall bevaras. Ett, inom jazz, ganska unikt synsätt på komposition. Uttrycket blir mycket personligt där starka virtuosa utspel delar plats med drömska melankoliska partier. Denna extrema orkester släpper nu sin debut-CD och kvällens konsert är den första på releaseturnén. Missa inte detta gästspel från Öresunds kulturkvarter.
www.myspace.com/theuniverseofneo

Kika in denna fina intervju! http://spisa.org/
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 13/10, kl. 19.00. Fritz’s Corner med AC4
Live 21.00.
AC4 är tillbaka på Fritz’s Corner på Hotellbaren. Inför deras Englandsturné gör de en uppvärmningspelning på Fritz’s Corner. Spelningen som de gjorde tidigare i år hos oss var en av de bättre spelningarna på Hotellbaren så vi välkomnar dem varmt tillbaka.

AC4 är bandet utan gråskala och summan av fyra hardcorepunk-legenders gemensamma erfarenheter. Bakom namnet döljer sig nämligen Umeå allstars Dennis Lyxzén, David Sandström, Kalle Backman och Jens Nordén. Tillsammans har medlemmarna ett förflutet i namnkunniga orkestrar som Refused, Vectors, Final Exit, David Sandström Overdrive, Regulations, The Lost Patrol Band, The (International) Noise Conspiracy och flertalet andra.
AC4 har inte mer än ett par år på nacken men har redan ett rykte om sig som en strålande explosiv liveakt. De levererar snabb, skoningslös hardcore av det slaget du dyrkar om du vill "stick it to the man". Med ena foten i 80-talets Washington och den andra i den svenska punk-myllan står dessa pånyttfödda upploppsfrälsare stadigt nog för att riva av några välriktade hardcore-attacker som lär få dig att dra efter andan mer än en gång.
Lyssna in dig här: myspace.com/ac4hc
DJs: Bold Faces


Torsdag 14/10, kl. 19.00. Club Nuggets med Badge & The Blue Eyed Blondes
Först och främst: Ett gigantiskt tack till alla som kom och firade, dansade, stojade och stimmade på releasepartyt för Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers häromsistens. Det var kul! Nu fortsätter vi. På torsdag den 14 oktober har vi lockat hit två band som var för sig utforskar två olika områden av Club Nuggets musikaliska palett. Från ruffig och medryckande countryblues till melankoliska och stillsamma spirituals ...och jordnära countrymys. Om detta må ni berätta.


BADGE
En powertrio där det finns ett såväl bandmässigt (Gustaf Hielm, bas) som medfött (Fredrik Haake, trummor) släktskap med brutala Meshuggah, varför det är lätt att tro att det blir krånglig matematikmetal för hela slanten - men inget kunde vara mer missvisande. Badge frontas av den välrenommerade bluesgitarristen Matti Norlin som under åren gästat i stort sett varenda bluestillställning i det här landet och med den moderna, fartfyllda och hysteriskt välspelade tappning av deltablues som Badge framför brukar det vara svårt - för att inte säga omöjligt - att förhålla sig någorlunda sansad. I en livesituation kan Badge välta den mest luttrade konsertbesökaren över ända. Missa eller skäms!
Förpeppar gör man med fördel på bandets Myspace:
http://www.myspace.com/145174968

BLUE EYED BLONDES
Kristoffer Emanuelsson och Lina Lönnberg kommer ursprungligen från vischan. Troligen är det därför deras stillsamma landsbygdscountry låter så rasande autentisk, trots att den nuvarande hemvisten heter Göteborg. Under namnet Blue Eyed Blondes smeker de fram musik som man närmast hittar hos artfränder som The Carter Family, Louvin Brothers och Emmylou Harris. Eller Alison Krauss & Union Station, för att namndroppa något mer samtida. De egna låtarna handlar om sådant duon vet något om - kärlek, tvivel, längtan, att bli dumpad, att vara cowboy - medan coverinslagen i repertoaren kan bestå av nummer skrivna av folk som Hank Williams, Gillian Welch eller Guy Clark. Ja vi vet, det låter jättebra i teorin, men ännu bättre i praktiken.
Lyssna själv:
http://www.myspace.com/theblueeyedblondes

Därutöver ska DJ-utrustningen i Lilla Hotellbaren återigen pumpa ut långtradarcountry, sydstatssoul och träskblues som om det inte fanns någon morgondag, barpersonalen ska tjäna er med bärs och sprit och allt ska vara sådär förträffligt gemytligt som det alltid är en torsdag på Malmen.Fredag 15/10, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox & DJ Krull
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 21.30. Sedan tar DJ Krull över och fredagsfestar oss fram till 02!Lördag 16/10, kl. 21.00. C’MON
C’MON är Adam Sandahls (DJ Bakis) och Daniel Odelsatds (DJ Odeboll) shooting star på den Stockholmska klubbhimlen. Med hjälp av ett sinnesutvidgande sammelsurium av låtar från 60- till 10-talet, inte sällan med epicenter i 80- och 90-talen, jobbar Daniel och Adam utifrån tesen "dansgolvet kan alltid bli mer packat".

Dra på dig leopardtightsen, sträng lyran, hedra lördagen och festen!


Söndag 17/10. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar