VECKA 26

Tisdag 29/6, kl. 19.00. Jazz - Cristina Renzetti
(Cristina Renzetti - sång, Sergio Krakowski - pandeiro, Nils Berg - flöjt, sax, Adam Forkelid – piano)
Vår andra brasilianska akt i juniprogrammet är sångerskan Cristina Renzetti, uppväxt och skolad i Bologna, Italien men under senare år verksam i Rio de Janeiro. Med många års studier bakom sig, både inom klassisk sång, folkmusik och jazz samt en talang utöver det vanliga har hon imponerat på många. Bara det faktum att hon som utlänning har en given plats bland Rios bästa musiker säger en del. Likt många brasilianska sångerskor har hon en klar och precis ton som känns avslappnad och naturlig. Men till skillnad från sina kolleger i det nya hemlandet har Cristina lyxen att kunna röra sig fritt musikaliskt. Något som kan vara svårt för en infödd sångerska i ett land vars gigantiska musikskatt förväntas tas om hand av kommande generationer. Cristinas musik hämtar sina rötter i Brasilien men är samtidigt mycket egen och personlig och har en rad olika influenser. Med sig från Brasilien har hon, enligt många, världens främsta pandeirista, Sergio Krakowski. Att få se denna slagverksvirtuos är skäl nog för att dyka upp på denna konsert. Denna musikaliska duo backas upp av pianisten Adam Forkelid samt Nils Berg på flöjt och saxofon.


Onsdag 30/6, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Hell On Wheels + SoundBurger
Sveriges bästa och finaste indieakt kommer och gästar Fritz’s igen. Det var mer än 3 år sen de senast stod på Fritz’s Corners scen och nu är Hell On Wheels tillbaka med nytt material som de kommer premiärspela hos oss på Lilla Hotellbaren! Som förband ser vi grymma synthduon SoundBurger med Per Thorsell (Robert Johnson And Punchdrunks) och Mats Wigerdal (RJ&P, Ubangi). Lyssna här: myspace.com/hellonwheelss och på
myspace.com/mesweden
DJs: Bold Faces
För att kika på Fritz's Corners fina sommarplanering, kika här: http://fritzscorner.nu/


Torsdag 1/7, kl. 21.00. Pelle Tamleht
Det är första torsdagen i månaden och även matchfritt, då tar allas vår Pelle Tamleht över skivspelandet. Tjuvstarta semestern med lite Terry Lynn, Coco, Broken Bells och annan vulgärt bra musik. Dans och glad stämning utlovas.


Fredag 2/7, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.


Lördag 3/7, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa.
www.heyahifi.com

Söndag 4/7. Söndagsklubben
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar