VECKA 26


Tisdag 28/6, kl. 19.00. Jazz – Jamsession
Live 20.30
Huskomp: Adam Forkelid – piano, Kristian Lind – bas, Kristian Fredmark - trummor
Våra jam brukar pågå i drygt fyra timmar och hålla en genomgående mycket hög klass tack vare den stora skara av duktiga gästmusiker som alltid dyker upp. Familjärt och avslappnat men samtidigt oförutsägbart och utmanande. Underhållning på högsta nivå.
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren




Onsdag 29/6, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Tigers Of The Temple
Live 21.00. DJ´s: Li & Sally
Sista onsdagen i juni har vi bjudit upp Göteborgsbandet Tigers Of The Temple! Som vanligt är det gratis entré på Lilla Hotellbaren.
Tigers Of The Temple tillhör ett av de mest intressanta banden som dykt upp på kartan under senaste året. Ett sex-manna starkt indierockkollektiv vars vackert melankoliska melodier kretsar kring sångaren Martin Hansens sårbara röst som bärs fram av bandets alternativ pop/rock-episka ljudbild. Det är suggestivt drivande rytmer och snyggt svävande slingor som smygande och försiktigt, sakta men säkert, växer sig självklart stora och starka. Någonstans flyter namn som Local Natives, Band of Horses och The National förbi.
Lyssna här: www.myspace.com/tigersofthetemple
Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/




Torsdag 30/6, kl. 21.00. Isis & Repo
Isis & Repo har en förkärlek till beats och souliga slingor. I baren bjuder dom på en otyglad mix av soul, indie och hip hop!



Fredag 1/7, kl. 17.00. Ulmox + Klubbavslutning
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.
Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Ulmox.
Efter det kör vi en stor avslutningskväll för klubbarna som kört under vintern och våren. Det blir ett DJ-inferno utan dess like! 8 klubbar ska klaras av på 4 timmar och 30 minuter. Det blir allt från funk och soul till mashups och electro. Välkomna förbi!


Klubb Läder 21:30 – 22:00
C’mon 22:00 – 22:30
Rocket Boy 22:30 – 23:00
Belleville 23:00 – 23:30
XOXO 23:30 – 00:00
Musikbiblioteket 00:00 – 00:30
Electrify me 00:30 – 01:00
Hej Våld 01:00 – 02:00



Lördag 2/7, kl. 21.00. Daniel Odelstad
Precis som det låter, så står Daniel Odelstad för musiken denna lördag!



Söndag 3/7, Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.00

VECKA 25



Måndag 20/6. Boden

Live kl. 20.00

Boden är ett popband från Norrbotten som bildades sommaren 2009 ur askan av tidigare projekt. Ett halvt band hoppade av och kvar blev Tomas Bäcklund (sång, gitarr, text & musik), Olov Nyström (bas, kör), Jimmy Tikkanen (elgitarr, kör) och Jonna Löfgren (trummor, kör). Första singeln "Släpa med mig hem" släpptes våren 2010 och följdes av spelningar på festivaler, reklambyrågolv, marknader och hotellbarer överallt mellan Jokkmokk och Stockholm. Jonna plockades upp av Glasvegas men inspelningarna fortsatte. Nu släpps EP:n "Pappershjärtan", producerad av Ollie Olson (Christian Walz, Oh Laura), med fyra nya låtar.

Boden kommer bland annat göra två spelningar på Peace & Love i sommar. Nu gör de ett snabbstopp i Stockholm och det finns en överhängande risk för att det blir rysligt trevligt.


Tisdag 21/6, kl. 19.00. Jazz – EGBA (40 års jubileum)
Live 20.30

Ulf Adåker – trumpet, Ulf Andersson - sax & flöjt, Stefan Blomqvist – keyboards, Göran Lagerberg – elbas, Åke Eriksson – trummor, Rafael Sida – slagverk

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren



Onsdag 22/6, kl. 19.00. Fritz’s Corner med CMG

Live kl. 21.00 - DJ's: Martin Vogel, Fagge och CMG

Vi har bjudit in fina DIY-skivbolaget Moptaco Dics att hålla releasefest för debutalbumet Homecoming med CMG. Detta firar vi med Adelsöbandet Into The Woods live och med CMG, Moptaco Dics-bossen Fagge och allas vår favorit Martin Vogel bakom skivpelarna. Det kommer även bjudas på CMG-goodiebags och downloadkort så långt lagret räcker. Först till kvarn som sagt!

Homecoming beskrivs som följer enligt Moptaco Dics:
"Med sitt band The Je Ne Sais Quoi förverkligade Calle Malmgren urbana konstpunkdrömmar med sina medmusikanter. Med faderskapet föddes ett nytt behov att helt ge vika för livets känslosvall och bara låta idéerna strömma obehindrat och filterfritt.

Homecoming är ett verk fyllt av ömsom lekfulla dansrytmer ömsom melankoliska stråkarrangemang. En skiva som visar på både vördnadsfullt vinylbackskrafsande och en skarp blick mot framtidens horisont. Arvet från Hall & Oates, Prince och Talking Heads är lika påtagligt som närvaron av samtiden. I syntriffens mellanrum hörs hjärtskärande berättelser om evigt sökande, snårig kärlek, föräldrarskap och ungdomsalienation. Det är en synnerligen imponerande bedrift att lyckas göra en så till synes ytlig genre som funken smärtsamt ärligt och hjärtskärande.

Med en virtuos musikalitet och hjärtat utanpå kroppen gör CMG Homecoming till en tidlös skiva, ärlig och genuin. Och en sak är säker; Homecoming är det svängigaste livspusslet ni någonsin kommer lägga."

Lyssna här: www.myspace.com/cmgsthlm och www.myspace.com/sarawilsons

Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/



Torsdag 23/6, kl. 20.00. Empire Express

Live kl. 21.00 - DJs: Det Böljande Havet!

Torsdag den 23 juni är det dags för ett efterlängtat gig med Stockholms dolda postrockpärla Empire Express! Harmonisk monotoni möter massiva ljudväggar som ebbar ut i symfoniska crescendon. Tänk Godspeed You! Black Emperor, tänk Mogwai, tänk Fleet Foxes. Episkt i ordets rätta bemärkelse.
Vi drar igång kvällen kl 20 och runt 21 går Empire Express på scen och förvandlar kvällen till stjärnklar natt! Efter giget fortsätter festen och med champagne i handen möter vi upp midsommaraftons allra första svarta timmar.
Lyssna här: http://www.empireexpress.se



Fredag 24/6. Midsommarafton!

Två dagar om året håller vi Lilla Hotellbaren stängd, Midsommarafton är en av dom. Varmt välkomna att hänga i Cocktailbaren, bara några meter bort! Där förgyller Fresco (Enrique Ocana) kvällen med härlig musik!


Lördag 25/6, kl. 21.00. House of Stark

För att pigga upp efter Midsommarafton spelar House of Stark härlig musik för er!


Söndag 26/6, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ Marco kl. 22.00-02.00

VECKA 24


Tisdag 14/6, kl. 19.00. Jazz – Jazzbolaget

Live 20.30

Mattias Welin – kontrabas, Örjan Hultén – saxofoner, Kristofer Johansson – trummor

Jazzen på Lilla Hotellbaren har en progressiv inriktning med mestadels originalmusik och är därför restriktiva med att boka akter med standardrepertoar. Men med så pass fria och egensinniga arrangemang som Jazzbolagets styrelse har röstat fram var vi tvungna att kapitulera. Det här känns vitalt och nydanande trots att kompositionerna har många år på nacken. Lyssna tex. på hur väl Shorters kompositioner Footprints och Lady Day kommer tillrätta med trions rytmiska spel. Det är inte alltid en omslipning av dessa juveler är av godo men denna trio har med sin samlade begåvning och en stor dos självsäkerhet onekligen lyckats ro hem utmaningen.
Vi är stolta att presentera Jazzbolagets skivrelease hos oss denna kväll.

Lyssna här: www.myspace.com/jazzbolaget

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren



Onsdag 15/6, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Topprovdjur

Onsdagen den 15:e juni gästar postrockbandet Topprovdjur Lilla Hotellbaren och Fritz's Corner. Som vanligt står bandet på scen kl 21.00 och som vanligt är det gratis entré.

Nackabandet Topprovdjur är ett av vårens musikfynd, bländande, lekfull och svängig postrock med influenser från orkestrar så som Battles och Don Caballero. Fantastiskt bra! Lyssna här: www.myspace.com/topprovdjur

Fler roliga spelningar och datum hittar du här: http://www.fritzscorner.se/



Torsdag 16/6, kl. 21.00. Page Three

Page Three är en 50- & 60-tals inspirerad burlesk klubb som drivs av Elena-Maria Smon Wolay & Chrystelle Tshimanga. Ikväll gästar de Lilla Hotellbaren kl. 21.00!



Fredag 17/6, kl. 17.00. Ulmox + DJ Dust

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.

Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Ulmox.

Därefter tar ingen mindre än DJ Dust över! Kom och fredagshäng, det blir trevligt!


Lördag 18/6, kl. 21.00. Läder

Läder är Mackan Lindström och Nils Schéle. Behövs nog ingen närmre presentation, förutom att de kommer spela rock. Massor av rock.


Söndag 19/6, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.00

VECKA 23


Tisdag 7/6, kl. 19.00. Jazz – Randy Ingram Quartet

Live 20.30

Randy Ingram – piano, Bjørn Vidar Solli – gitarr, Phil Donkin – bas, Jochen Rueckert – trummor.

Vi har blivit bortskämda med internationella pianister av toppklass på Lilla Hotellbaren under våren. Denna vecka gästas vi en av de mest omtalade unga musikerna i New York just nu, Randy Ingram. Sedan flytten från Kalifornien 2003 har han där lyckats etablerat sig som en eftertraktad sideman trots den absurt hårda konkurrensen. Ingram imponerar med sina mogna avskalade kompositioner och tillika pianospel. Trots att han besitter en oerhörd teknisk förmåga tas den bara fram där den absolut behövs. Här finns ingen ungdomlig iver att visa upp hela sitt register vid varje tillfälle. För Ingram är musikens helhet, rötter och själ det centrala. Något som säkert utvecklades under studietiden i Boston med mentorn Danilo Perez.
Med från New York kommer också de övriga medlemmarna i Ingrams kvartett där bland annat det norska fenomenet Bjørn Solli ingår. Missa inte detta unika besök.

www.myspace.com/randyingram

Läs och se mer på: http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 8/6, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Du Pacque

Live 21.00

På onsdagen den 8:e juni spelar psychrockarna Du Pacque på Lilla Hotellbaren! Missa inte. Kom i tid (kvällen drar igång kl 19 och Du Pacque står på scen kl 21)!

Du Pacque går framåt som en gitarrslinga utan riktning. Högt, manglande, mörkt och sexigt. Med sin massiva psykadeliarock, som en blandning av Silverbullit och PJ Harvey, har de gjort succé på klubbar och på festivaler i Sverige. Lyssna här: www.dupacque.com

Torsdag 9/6, kl. 20.00. Club Nuggets vs. The Ex Club med Magnus Pelander (Witchcraft) live!

Live kl. 21.00

Torsdagen den 9 juni är båda de långhåriga gubbarna Mats och Daniel söderöver på hårdrocksfestival, vilket fick oss på Club Nuggets att prova ett nytt grepp!
Veronica slår sig ihop med vännerna Martina och Stephanie från The Ex Club (som i sommar rumsterar på ställen som Debaser och Riche) och bjuder på ett vänskapligt dj-battle med det bästa av båda klubbarnas världar – alltså stenhård country, blues, roots och soul varvad med 7
0's, psych, garage, gubb och annat sväng.
En man vars musik inte heller lätt låter sig rutas in är Magnus Pelander, sångare och gitarrist i svenska fuzzrocklegendarerna Witchcraft, som turnérat jorden runt de senaste fem åren och bildat skola för yngre band.

I det nedskalade soloformatet släppte Magnus ifjol en solo-EP där den hårt fuzzade, psykedeliska rocken är bytt mot ett betydligt mer lågmält akustiskt tilltal. Det kan låta såhär: http://www.youtube.com/watch?v=e6w_CgjTvSg

Missa inte denna mycket exklusiva tilldragelse!
Eftersom det är plusgrader ute börjar klubbkvällarna lite senare på Lilla Hotellbaren, vi kör igång kl 20-02 med Magnus Pelander live på scen kl 21.
Som vanligt är det också prick gratis!
Välkomna önskar Club Nuggets och The Ex Club



Fredag 10/6, kl. 17.00. Johan Netz & Johan Arestål

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.

Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna. Efter det tar Johan Arestål över och kör fram till 02.

Lördag 11/6, kl. 21.00. Samo

Precis som det låter, så står Sam Forsberg för musiken denna lördagskväll!

Söndag 12/6, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.