VECKA 22

Måndag 30/5, kl. 19.00. Killerball releasefest

Live kl. 20.00

Killerball är Stockholmsbandet med hela åtta år på nacken. Ikväll firar de släppet av nya skivan St. Epone! Gustav Idhammar står för musiken från 19.00, Killerball går på scenen kl. 20.00. Kom i tid!

Lyssna här: http://killerball.se/

Tisdag 31/5, kl. 19.00. Jazz – Peter Nylander Quartet
Live 20.30

Peter Nylander – gitarr, Adam Forkelid – piano, Kenji Rabson – bas, Moussa Fadera – trummor

Peter Nylander har tillbringat en stor del av sitt liv i utomlands och tog sin högskoleexamen på Berklee i Boston, USA 1995. Sedan dess har han varit en flitigt anlitad gitarrist och har spelat med artister som Hal Crook, Don Moye, Aaron Goldberg, Antonio Sanchez, Dave Wilczewski och Jeanette Lindström för att nämna några. Men Nylanders begåvning sträcker sig längre än så. Med sin starka känsla för komposition, ljud och mixningsarbete arbetar han också mycket med produktion av filmmusik och mixning/mastering av andra artister.
Vid kvällens konsert framträder Nylander med en nykomponerad kvartett. Förvänta er samtida jazz av högsta klass och ett sound som skulle göra Kurt Rosenwinkel avundsjuk.

Lyssna här: www.peternylander.com

Läs och se mer på: http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 1/6, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Emmon + Marilyn And The Rouge

Live 20.00 och 21.00 - DJ: Henric De La Cour

Vi börjar sommarsäsongen och juni med en releasefest! Emmon släpper skivan Nomme, och kommer till Fritz's Corner och Lilla Hotellbaren för att fira. Nya elektroakten Marilyn And The Rouge kommer spela support och sen är Henric De La Cour på återbesök bakom skivorna. Som vanligt fri entré och första band på scen kl 20:00.

Emmon är Emma Nyléns soloprojekt. Senaste skivan, "Closet Wandering", var ett stort steg framåt och presenterade ett album fullt med elektroniska discobollspärlor. Nu släpper hon nya skivan "Nomme" på Wonderland Records den 25:e maj. Förvänta er electropop av finaste märke.

Lyssna här: www.emmon.se

Support: Marilyn and the rouge: http://www.marilynandtherouge.com/

Torsdag 2/6, kl. 20.00. Oriel Joans

Live kl. 21.00 – DJ: Cave Cake

Efter många dryga timmar i en kall källarstudio I Flogsta, Uppsala, tillverkades Ori L. Joan’s Lost Tape. Den lades ut anonymt på webben med ödmjuka förhoppningar om att en vacker dag få möta sin efterlängtade publik någonstans där ute. Dock hände inte mycket, vad vi vet om, men ur detta föddes istället ett par år senare ett band. Med rötter i såväl bergslagens täta skogar och de östgötska vidderna som den åländska skärgården med dess böljande vågor mot klipporna. Bestående av en finsk pensionerad juniormästare i skateboard, en modestuderande visionär med långt vackert korpsvart hår, en skäggprydd simmare som fastnat med högerfoten i en baskagge och ett vilset, till storstan nyinflyttat grodyngel från Närke, är vad som till slut blev till Oriel Joans. Med ett sound präglat av akutiska gitarrer och stämsång kan Oriel Joans benämnas som folkpop, med smak för en klassisk meloditradition. Efter ett debutalbum som spelats i både P3, svensk och kanadensisk indie-radio (Gimme Indie, Indiecan och Sirius) samt Berlins största radiostation, Radio Eins, släpps nu deras efterlängtade EP Ghostly.

Lyssna här: http://www.orieljoans.com

Fredag 3/6, kl. 17.00. Ulmox & Oh! Productions

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.

Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna. Efter det tar Oh! Productions, Karin Forsberg, över och kör fram till 02.

Lördag 4/6, kl. 21.00. Lorenzo

Precis som det låter, så står Lorenzo för musiken denna lördagskväll!

Söndag 5/6, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ 22.00-02.00: Gustav Idhammar







VECKA 21


Tisdag 24/5, kl. 19.00. Jazz – Roberto Tarenzi Trio
Live 20.30

Roberto Tarenzi - piano (IT), Martin Höper – bas, Roberto Pistolesi - trummor (IT)

För andra veckan i rad presenterar vi en framstående europeisk pianist. Denna gång Robeto Tarenzi från Italien. Redan som 19-åring spelade Tarenzi professionellt med ett av de främsta storbanden i Italien, Enrico Intra Big Band. Ett storband som genom åren haft gäster som Max Roach, Bobby Watson, Bob Brookmeyer för att nämna några.
Tarenzi är numera en av de mest eftertraktade pianisterna i Italien men får också tid över för sina egna projekt. Med hans trio får han utlopp för sin egensinniga fusion av samtida klassik musik, bebop och New Orelans-besläktade grooves.

“...Roberto is in my estimation one of the most talented pianists I have encountered over the past years. He is disciplined, knowledgeable about the jazz legacy, has great ears and most of all, a burning desire to be a great musician…” - Dave Liebman

Läs och se mer på: http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren



Onsdag 25/5, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Alex Carole & The Crush

Live 21.00 - DJ: Li + Sally

Onsdagen den 25:e maj har vi Fagerstabandet Alex Carole & The Crush som gäster på Lilla Hotellbaren. Som vanligt är det fri entré och bandet går på runt niorycket.

Alex Carole & The Crush: Fagerstabandet Alex Carole & The Crush har sina rötter i CDOASS, Bruket och The Savages. Nya albumet ”Vol. 1”spelades in med assistans av Chris Dangerous (The Hives) samt Johan Gustafsson och släpptes i mitten av april på Transubstans/Troglodyte Records. Bandmedlemmarna själva har hänvisat till sin musik som powergroove, en slags musikalisk dekokt av power pop och 70-tals klingande boogie rock. Även om de inte gör en hemlighet av sin fascination för 1970-talets rockscen är det tydligt att de inte är något nostagiskt retrofenomen.

Lyssna här: www.alexcarole.com

Torsdag 26/5, kl. 21.00. Flickpingis

Precis som det låter står Flickpingis för musiken denna torsdag. FLICKPINGIS kör på en blandning av indie, soul och disco, eller all bra musik med en touch av Ebba och Didrik blandat med J-O Waldner.

Fredag 27/5, kl. 17.00. Johan Netz & Belleville

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna. Efter det tar Belleville över, Nathan & Mange, och kör fram till 02. Lönefredag, mina vänner!

Lördag 28/5, kl. 21.00. TBA

Söndag 29/5, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ 22.00-02.00


VECKA 20



Tisdag 17/5, kl. 19.00. Jazz – Chris Cody Quartet

Live 20.30. Chris Cody - piano (FR), Nils Janson – trumpet, Kenji Rabson – bas, Adam Pache - trummor (IT)

Läs och se mer på www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 18/5, kl. 19.00. Fritz’s Corner med The Naima Train

Stolt kan vi presentera spännande nya Göteborgsbaserade popakten The Naima Train på Lilla Hotellbarens scen. Gratis som vanligt och hon står på scen klockan 21:00.

The Naima Train - Maria Nyström, som när hon står på en scen kallar sig The Naima Train, är ett unikum. Hon bygger låtar som ingen annan i det här landet. Ensam på en scen bygger hon bit för bit inför publiken upp låtarna. Genom att sampla ett ljud i taget är hon inom kort uppbackat av ett hemmabyggt och osynligt band.http://www.fritzscorner.se/



Torsdag 19/5, kl. 21.00. Page Three

Page Three är en 50- & 60-tals inspirerad burlesk klubb som drivs av Elena-Maria Smon Wolay & Chrystelle Tshimanga. Ikväll gästar de Lilla Hotellbaren kl. 21!



Fredag 20/5, kl. 17.00. Ulmox + DJ Dust

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Ulmox. Därefter tar ingen mindre än DJ Dust över! Kom och fredagshäng, det blir trevligt!


Lördag 21/5, kl. 21.00. Läder

Läder är Mackan Lindström och Nils Schéle. Behövs nog ingen närmre presentation, förutom att de kommer spela rock. Massor av rock.


Söndag 22/5, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.0

VECKA 19


Måndag 9/5, kl. 19.00. Grande Roses

Live 20.00

Grande Roses är en kvartett från Sveriges djupa skogar. De har tidigare släppt tre EP's och en fjärde är snart på väg. Rock när den är som bäst!

Lyssna här: www.granderoses.com

Tisdag 10/5, kl. 19.00. Jazz – Jamsessions

Live 20.30

Huskomp: Adam Forkelid – piano, Kristian Lind – bas, Kristian Fredmark - trummor

Våra jam brukar pågå i drygt fyra timmar och hålla en genomgående mycket hög klass tack vare den stora skara av duktiga gästmusiker som alltid dyker upp. Familjärt och avslappnat men samtidigt oförutsägbart och utmanande. Underhållning på högsta nivå.

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 11/5, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Den Stora Vilan

Live 21.00

DJ’s: The Ex Club

Ibland känns det riktigt gött att få besök från Göteborg. I samband med att Den Stora Vilan släpper sitt debutalbum så kör de 50 mil norrut för att bjuda alla stockholmare på perfekt psykedelisk rock på svenska. Missa inte, detta kommer att bli stort!

Den Stora Vilan har sedan mitten av 2000-talet spelat, spelat och spelat. Bibliotek, svartklubbar, parker, gathörn, mc-klubbar och den där festivalen som Bo Anders från Träd Gräs och Stenar sätter upp mitt ute i skogen är bara ett axplock av alla platser som de besökt. Debutalbumet som släpps på Mourningwood (hem åt bland annat Bombus) är inspelat hos Mattias Glavå (Broder Daniel och Håkan Hellström) och producerat av Dieter Schöön.

Om psykedelisk rock på svenska med influenser av amerikanska hjältar som Grateful Dead och Neil Young låter läskande så ses vi den 11 maj!

Lyssna här: www.myspace.com/denstoravilan eller här: www.denstoravilan.se

http://www.fritzscorner.se/


Torsdag 12/5, kl. 19.00. Club Nuggets med Backdraft + Edgar Allan Coe

Stockholms enda riktiga klubb för country, bluegrass, blues, soul och roots - heter som ni alla vet Club Nuggets och har under våren gett er Det Blev Handgemäng från Göteborg, ny amerikansk outlawcountry med Bob Wayne, rockabilly med Eyeballin' Torpedoes och country/soul-sväng med Southern Skyline.

På torsdag bjuder vi er på stockholmska kvintetten Backdraft - som beskrivits som världens nordligaste sydstatsrockband. Backdraft släppte nyligen kritikerrosade tredje albumet This Heaven Goes To Eleven, som blandar och ger av bandets influenser från hårdrock till just blues, country och southern rock. Denna kväll skruvar bandet ned volymen från elva och bjuder på ett halvakustiskt set med nya och gamla egna låtar, och kanske nåt gammalt country- och sydstatsörongodis, samt kanske en gäst eller två.
http://www.backdraft.se/

Bluesmannen Einar från Uppsala värmer upp. Han har uppträtt under många namn, bland andra Edgar Allan Coe och somliga andra mindre rumsrena, och kan även höras som gitarrist i utmärkta punkgänget Obnoxious Youth och Uppsalas hardcore/thrash-hjältar Undergång. Så pjåska inte runt utan dra direkt från jobbet, och kom i tid för att inte missa hans smutsiga Fyriså-delta-blues!
http://www.myspace.com/analkaraktar

Precis som vanligt är det alldeles gratis att gå in, och precis som vanligt underhåller DJ-trion Daniel Josefsson, Veronica Mazurkiewicz och Mats Rydström eder före, mellan och efter livemusiken - fet blues, sydstatssoul för finsmakare samt ett helt lass med rejält grisig men jordnära hästjazz. And if that ain't country - ja, ni vet.

Club Nuggets körschema för kvällen ser ut nåt sånt här:
19.00 - börjar kalaset
20.20 - Edgar Allan Coe
21.20 - Backdraft
02.00 - stängning & fri aktivitet



Fredag 13/5, kl. 17.00. Johan Netz + Musikbiblioteket

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.

Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Johan Netz.

Därefter tar inga mindre än Andreas Schultz och Calle Forsman över med Musikbiblioteket! Kom och fredagshäng, det blir trevligt!

Lördag 14/5, kl. 21.00. Electrofy Me

Kalle Windefalk med vänner bjuder på dansant elektronisk musik från DJ-båset från 21.00-02.00!

Söndag 15/5, Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.00