VECKA 09


Måndag 28/2, kl. 20.00. Markus Örn & Flamman

Live kl. 20.00

Markus Örn & Flamman är ett folkrockigt americana-band från Norrbotten, numer boende i Stockholm. Musiken rör sig i trakterna av Townes Van Zandts blues och Neil Youngs gitarrer. Eller för fans av J. Tillman och Wilco om vi ska vara lite mer moderna.
Markus Örn & Flamman kommer lufta nya låtar på Lilla Hotellbaren som förhoppningsvis kommer komma på skiva under våren.

Lyssna här: myspace.com/markusorn


Tisdag 1/3, kl. 19.00.
Jazz - Nils Janson Quartet

Live 20.30

Nils Janson – trumpet, Jonas Östholm – piano, Nils Ölmedal – bas, Peter Danemo – trummor

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 2/3, kl. 19.00. Fritz’s Corner med youngteam

Live 21.00.

Denna onsdag har vi fina sko-globandet youngteam på Lilla Hotellbaren. Som vanligt står de på scen runt 21:00 och som vanligt är det gratis entré!
Stockholmsbandet är aktuella med sin första fullängdare, ”Daydreamer”, som till större delen producerades tillsammans med Mattias Glavå (Dungen, TSOOL, Broder Daniel, Håkan Hellström m.fl.). Musikaliskt ligger de i samma skivback som t.ex. My Bloody Valentine, Slowdive och Brian Jonestown Massacre. DJ: Li Stanley & Sally Khan. Lyssna här: www.myspace.com/youngteammusic




Torsdag 3/3, kl.19.00. Almost Famous

Almost Famous är musikförlagens egen liveklubb för up-and-coming-artister och drivs av SMFF, Svenska Musikförläggareföreningen, och dess medlemsförlag sedan mer än tio år tillbaka. Almost Famous håller till på Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen i Stockholm, första torsdagen i varje månad. Klubben har kommit att bli ett populärt tillfälle för musikbranschen att samlas och se på intressanta artister vilket skapar ett unikt tillfälle för de akter som spelar. Alla som vill kan komma och se bra livemusik, entrén är gratis.

Ikväll på scen:

19.30 – Linn Öberg. www.myspace.com/oberglinn
20.15 – Alexander Ryberg.
21.00 – Vikunja.
www.vikunja.com



Fredag 4/3, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox + Hej Våld!
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.
Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna. Efter det tar Hej Våld! över och kör fram till 02.


Lördag 5/3, kl. 21.30. Lördag 5/2, kl. 21.00. C’MON

C’MON är Adam Sandahls (DJ Bakis) och Daniel Odelsatds (DJ Odeboll) shooting star på den Stockholmska klubbhimlen.
Med hjälp av ett sinnesutvidgande sammelsurium av låtar från 60- till 10-talet, inte sällan med epicenter i 80- och 90-talen, jobbar Daniel och Adam utifrån tesen ”dansgolvet kan alltid bli mer packat”.
Dra på dig leopardtightsen, sträng lyran, hedra lördagen och festen!


Söndag 6/3. Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ från 22.00: Erik Bankir

VECKA 08


Måndag 21/2, kl. 18.00 – John Lindberg Trio
Live 18.30

Grunden finns där. Det är enkelt, energiskt, primitivt och rått – Rockabilly i sin ursprungliga form, sprungen ur musik av ikoner som Johnny Burnette, Carl Perkins, Charlie Feathers och naturligtvis Elvis tidiga inspelningar. Men från att i början ha spelat renodlad Rockabilly har John Lindberg Trio under åren vävt in mer och mer moderna influenser och skapat ett eget lite tuffare sound, utan att de för den delen tappat bort Rockabillyn. Detta i kombination med sin tajta och kraftfulla liveshow har gjort att de utan tvekan just nu är ett av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade liveband. JLT har verkligen gjort en musikalisk resa från det att John som trettonåring började stå på scenen själv med sin gitarr, när sedan Martin (ståbas) & Jocke (trummor) anslutit under resans gång har pusselbitarna fallit på plats. Trots deras unga ålder ryms här mycket erfarenhet, de har redan gjort fler spelningar än vad många hinner med på en livstid. Efter att deras debutalbum släpptes 2006 åkte de som förband till the Refreshments på deras julturné – och var oftast bandet man pratade om när kvällen var över. De två efterföljande albumen, som släpptes 2007 och 2009, landade väl hos de gamla fansen, och gav dem horder av nya. Nu laddar bandet för det fjärde, ett album som planeras att släppas i februari 2011.


Tisdag 22/2, kl. 19.00. Jazz - A Le Coq Quartet

Live 20.30
Hans Olding – gitarr, Nils Janson – trumpet, Filip Augustson – bas, Peter Danemo - trummor
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 23/2, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Paper

Live 21.00
Onsdagen den 23e februari på Lilla Hotellbaren firar vi att Papers nya skiva "Mischmasch" släpps! Punkkraut av finaste märke. Paper består av Calle Olsson från The Bear Quartet samt medlemmar från Audionom. Nya skivan Mischmasch släpps på Novoton och sägs vara hårdare och poppigare på samma gång. Vi är otroligt nyfikna och ivriga att höra de nya låtarna live och på skiva. Kl 21:00 står de på scen!
www.myspace.com/paperstockholm


Torsdag 24/2, kl. 20.00. Det Nya!
Det blir lite Bryan Ferry, lite Ella Fitzgerald med Viktor Banke.

Kanske testar vi en ny drink, kanske pratar vi om vems park som egentligen är finast; Slas eller Monica Zetterlunds?
Att säga Hej är det bästa sättet att hälsa.
Det är nytt år nu och vi ska inte sitta hemma och följa vännernas havanden och göranden via den nya kartfunktionen. Vi ska ut och se varandra i ögonen! Ta varandra i famn!
Det är naturligtvis gratis, och Vi har saknat varandra. Det är nytt år nu och det ska bli så bra det någonsin kan. Kl 20.00 på torsdag, den 24/02 2011, börjar vi. Vi ses på torsdag!


Fredag 25/2, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox & Belleville
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna. Efter det tar Belleville över, Nathan & Mange, och kör fram till 02. Lönefredag mina vänner!


Lördag 26/2, kl. 21.00. XOXO
XOXO är bästa vännerna som spelar sina favoritlåtar och vars ständiga mål är att göra dig euforisk och svettig! XOXO är Aino Neneh Jawo, Caroline Hjelt, Malin Cumzelius och Rosanna Munter. Patti Smith och Stevie Nicks är deras husgudar. Kom. Och. Häng.


Söndag 27/2. Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. Kvällen DJ's: Isis & Repo, från 22.00

VECKA 07


Måndag 14/2, kl. 19.00. TWINFLOWER BAND
Presenteras av P&L Artists - Twinflower Band föddes när Linnéa Dixgård och Mikael Hansson slog sina musikaliska kappsäckar samman, en sen sommarnatt vid en sjö. Deras musik växte med tiden till ett studioprojekt som vidare expanderade till den live-kvintett som representerar bandet idag. Med ena benet i den amerikanska folkrocken och det andra i de skandinaviska harmonierna förenar Twinflower Band hjärta och spelglädje. De djupa rötterna i Dalarna och den ständiga längtan efter musikaliska explosioner ger musiken dess särdr
ag. Bandet har varit med på Metros lista över årets pophopp och Aftonbladets lista över skivbolagens favoriter innan de ens släppt en singel. Debutalbumet, som släpps den 11 maj 2011, är producerat av Linnéas bror, Björn Dixgård från Mando Diao.

Värmer upp scenen gör Malinmarie med nysläppt musik, som har spelats in i Studio Pancetta i samarbete med Hovets Jens Back & Simon Ljungman, som vi oftast ser med Håkan Hellström. Hennes EP Baby, som bygger på berättelser från 3 generationer kvinnor: Malinmarie, hennes mamma & mormor, firas med en spelning den 14 februari. Även det i samarbete med Peace and Love Artists.


Tisdag 15/2, kl. 19.00. Jazz - Maria Kvist Quartet
Live 20.30
Maria Kvist - piano, sång, Linus Kåse
– sax, Sven-Erik Johansson – bas, Isak Andersson - trummor Kvällens artist är knappast en nykomling på den svenska musikscenen. Maria Kvist har arbetat med Blå Kongo, Svante Turesson, Karin Hammar, Peter Johannsesson m.fl. Kvist är också med i projektet “Zetterlund i Våra Hjärtan”. Denna hyllning till vår folkkära jazzklenod har turnerat runt landet och är aktuell på teater Regina i vår. Ikväll ser vi henne i hennes egen kvartett som har släppt två CD's. Nu senast kritikerrosade ”Lemon Man” från 2010. Hennes suveräna pianospel i kombination med en träffsäker stämma för tankarna till Diana Krall's bästa stunder. Dock långt ifrån lika slätstruket som den amerikanska superstjärnan. Denna kvartett tar ut svängarna betydligt mer och något annat hade känts märkligt när saxofonisten Linus Kåse är med i bandet. En Lilla Hotellbaren-favorit som håller hög internationell klass. Gruppen fullbordas med stabilt spel från Sven-Erik Johansson och Isak Andersson. Repertoaren är mycket varierad med allt från vackra ballader till stökiga friformpartier. Det mesta är originalkompositioner men några väl valda standards finns också med. Det är uppenbart att det fullständigt bubblar av musikalitet hemma hos gifta paret Kvist och Kåse.
www.mariakvist.se

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazz
lillahotellbaren




Onsdag 16/2, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Daniel Norgren
Live 21.00.
Daniel Norgren är ett one-man-band vars exprimentella garage-blues för tankar till allt från Tom Waits till White Stripes. Med rötter i delta-bluesens traditionella urkraft och med en ung rebells vilda sinne lyckas herr Norgren låta som en historisk 78:varvare samtidigt som något du brukar hitta på indie-blues labeln Fat Possums. En utmärkt låtskivare, gitarrist (lirar på samma råa planka som Jack White) och sångare som förenar gospel, folk och country med sina rötter.
Likt The Tallest Man On Earth talar vi här om en ung svensk man som på ett exceptionellt tolkar en uråldrigt klassisk amerikansk tradition, på ett sätt som väckt uppseende även internationellt. Daniel Norgren spelade under WOW-festivalens klubbprogram Stay Out West förra sommaren och strax efter det följde han upp uppmärksammade debuten "Outskirt" med uppföljaren "Horrifying Deatheating Bloodspider". Ett måste för alla älskare av R.L. Burnside, Bob Logg III, T-Model Ford och The Black Keys.
Bluesgarage när den är som bäst.
www.myspace.com/danielnorgren
Text: Woody West


Torsdag 17/2, kl. 21.00. Page Three

Page Three är en 50 & 60-tals inspirerad burlesk klubb som drivs av Elena-Maria Smon Wolay & Chrystelle Tshimanga. Ikväll gästar de Lilla Hotellbaren kl. 21.00!


Fredag 18/2, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox + Musikbiblioteket

Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop.
Varje fredag mellan 17 och 22 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna.
Efter det tar Andreas Schultz och Calle Forsman över med Musikbiblioteket.


Lördag 19/2, kl. 21.30. Klubb Läder

Läder är Mackan Lindström och Nils Schéle. Behövs nog ingen närmre presentation, förutom att de kommer spela rock. Massor av rock.



Söndag 20/2. Söndagshäng

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ från 22.00: Daniel Bultén och Jesus