VECKA 40, 3/10-9/10Måndag 3/10, kl. 20.00. Oh My!
Live kl. 20.30 – DJ’s: HannaPee
Måndagen den 3 oktober gästas Lilla Hotellbaren av Sundsvallsbandet Oh My!. Popkvintetten är aktuella med singeln "Time Will Tell" och detta är första stoppet på deras höstturné. I början av 2011 skrev Oh My! på för anrika labeln A West Side Fabrication och de tre singlar som bandet hittills släppt ifrån sig har samtliga snurrat på såväl P3 som diverse nätbaserade radiokanaler med indieinriktning. Precis som förra singeln “I Know You” är ”Time Will Tell” inspelad tillsammans med den välrenommerade producenten Ronald Bood (Shout Out Louds, The Plan, Dreamboy etc.).
Lyssna här: www.ohmymusic.se

Välkomna!Tisdag 4/10, kl. 19.00. Jazz – Jamsession
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Huskomp: Adam Forkelid – piano, Kristian Lind – bas, Kristian Fredmark – trummor + gäster
Våra jam brukar pågå i drygt fyra timmar och hålla en genomgående mycket hög klass tack vare den stora skara av duktiga gästmusiker som alltid dyker upp. Familjärt och avslappnat men samtidigt oförutsägbart och utmanande. Underhållning på högsta nivå.
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbarenOnsdag 5/10 kl. 19.00. Fritz’s Corner med Simian Ghost
Live 21.00 – DJ’s: Fritz's Corner
För drygt ett och ett halvt år sedan spelade Simian Ghost sin första spelning hos Fritz's på lilla scenen i Debasers Slussens bakficka. Sedan dess har de bland annat spelat på Way Out West och Umeå Open, och nu är de tillbaka på Fritz's Corner!
Simian Ghost - Multimusikaliske sandvikensonen Sebastian Arnström är sedan förut igenkänd från indiebandet Aerial men sedan något år tillbaka också från soloprojektet Simian Ghost. Lo-fi-hoppet Arnström är i full kontroll över musiken då har gör allt själv; skriver, producerar, sjunger och spelar alla instrument. Han har byggt upp en egen värld med drömsk atmosfär och där reverben vibrerar behagligt och hans röst fläktar som en Ben Gibbardpust över det minimalistiska landskapet. I december förra året kom Simian Ghosts första abum ”Infinite traffic everywhere” och redan i våras kom uppföljaren, minialbumet ”Lovelorn”. ”Lovelorn” är ett perfekt, bitterljuvt soundtrack till din sommar och inte minst singeln ”Bicycle Theme” passar oändligt bra för runtdrivande i sommarnatten. Simian Ghost säger att minialbumet handlar om en slags abstrakt och förtidig medelålderskris men han är inte alltid så varlig med orden. Han gjorde till exempel ingen hemlighet av sin politiska tillhörighet när han något som verkade som minuterefter valresultatet spelade in en egen version av Ramones ”Beat on the brat” som finns att tillgå på det stora nätet.
- Way Out West
Lyssna här: www.simianghost.com
Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/Torsdag 6/10, kl. 19.00. Almost Famous & Moi Stockholm
Almost Famous, denna kväll i samarbete med Moi Stockholm, presenterar Sansa och Jaakko & Jay från Finland samt Ludwig Hart och Samson For President från Sverige. Vi ser fram emot en härlig blandning live på Lilla Hotellbarens scen torsdagen den 6 oktober! Fri entré, baren öppnar 16.00, första akt på scen 19.30. Välkommen!

19.30 JAAKKO & JAY (FI)
”Gladare än Julgubben och mera hjärtligt än renkött”. Jaakko & Jay vågar sig på en ny approach på en klassisk punkig livsstil som inkluderar supande, revolution, supande, låtskrivning, supande, akuta samhällskommentarer och mera supande. De akustiska låtarna som smälter den frusna cynismen och sätter ett leende på varendaste ens ansikte, även på dörrvakten.
www.myspace.com/jaakkonjay


20.10 SANSA (FI)
Den finska sångaren Sansa släppte sitt tredje album ”Savior”, producerad av Janne Oinas, den 27 april 2011.
Savior som album visar tecken på förstklassigt låtskrivande och en förmåga att skapa omslutande ljudlandskap.
Det har gått sex år sedan debutskivan “Vagabond Girl” släpptes 2006 och Sansa har mognat. Hon har en stark artistisk vision om hur musik skall låta 2011. I Sansas fall kan du hitta folk, pop och trip hop, genomfört med artistisk öppenhet i texterna. Du slås lätt av en känsla av att vara en outsider och temat om att förlåtelse dyker upp ofta i hennes musik.
Hon spelar mycket live och utvecklas ständigt på scen. 2010 blev hon utnämnd av Helsinki Festival till årets debutant. Som en uppkommande blomstrande artist är Sansa en angenäm upptäckt.
www.myspace.com/sansamusic


20.50 LUDWIG HART (SE)
2005 lämnar Ludwig sitt rockband "Bettyfords" i Örebro för att flytta norrut och studera musik. Möten med nya människor, och framförallt personer med andra influenser gör tydligt intryck och ger nytt liv till låtskrivandet. Efter flera år i norrlandsskogarna och ett flertal resor till USA börjar Ludwig hitta sin väg och inleder på allvar skrivandet till vad som skall komma bli hans solodebut. I slutet av 2010 formas ett nytt band för hans soloprojekt och i april nästa år inleds inspelningarna av debutalbumet "Hartland".
Ludwig Harts musik behandlar brustna hjärtan, vänskap och rocknrolldrömmar, genom låtar som rör sig från lågmäld folk/pop till rockeufori.
”Suicie (Violent Words Of Love)” är en första singel från Ludwig Hart. Den är tagen från kommande debutalbumet "Hartland" som planeras släppas i början av 2012.
www.ludwighart.com


21.30 SAMSON FOR PRESIDENT (SE)
Samson For President är en av Stockholms mest spännande personligheter och nykomlingar inom Svensk musik. Hans kommande "urbana pop/soul" har redan hunnit bli hyllad av bl.a. soul-legenden Raphael Saadiq. Den 16 september kommer singeln "I Can Change" från debutalbumet "Papas Old Piano", som släpps senare i höst. Samson är aktuell med en rad intressanta samarbeten inom allt ifrån svensk singer/songwritermusik och till brittisk hiphop. Han gästar t.ex. på Mohammedalis senaste skiva "Vi" och sägs han även vara en av Sveriges bästa liveartister. Ametist Azordegan (SR P3 samt METRO) kallade honom nyligen för "Sveriges Bästa Röst Just Nu". En fantastisk röst till underbar musik. I höst letar han både bokningsbolag och musikförlag, men är även intresserad av framtida samarbeten med skivbolag.
www.samsonforpresident.com

www.facebook.com/almostfamoussthlm www.smff.se www.moistockholm.seFredag 7/10, 17.00. Ulmox + Rocket Boy
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 21.30 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Ulmox.
Därefter tar inga mindre än Rocket Boy över! Oskar Engström & Hampus Nordgren har lovat att visa sina absolut bästa skivtips, och spela allt från londonsound, electropop till kanske lite krautrock. Kom och fredagshäng, det blir trevligt!Lördag 8/10, kl. 21.00. Adeline Supreme
Adeline som vanligtvis bor i London, bjuder på en helkväll med deep house. Efter bl.a. P3 Dans och Housewives är Adeline ett givet namn på Sveriges housescen och härnäst på agendan står släpp av nytt material och eget skivbolag.Söndag 9/10, Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. DJ kl. 22.00-02.00


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar