VECKA 02Måndag 10/10, kl. 19.00. Lena Malmborg
Live kl. 19.30 och 20.00
Lena Malmborg släpper sitt tredje album ”Paris To Berlin”. Hennes samarbete med producenten Mats Björke (Mando Diao) har resulterat i en mångbottnad och intressant skiva. Traditionell gospel slåss med 80-talet. Inspirationen till sitt tredje album har Lena hämtat från gammal traditionell gospel samt låtar från hennes 80-talsuppväxt, t ex “I´m still standing” med Elton John och “I know there´s something going on” med ABBA-Annefrid. Dessa två vitt skilda genrer, samt samarbetet med producenten Mats Björke (Mando Diao), har resulterat i en mångbottnad och intressant skiva.
- Innan vi började spela in ville jag gå till botten och hitta stommen i den musik jag länge varit förälskad i, nämligen bluesen, säger Lena. Detta resulterade i att jag upptäckte den klassiska gospeln. Jag blev förälskad i de gamla inspelningarnas desperata och råa sound. När jag och Mats sedan påbörjade inspelningen av skivan tog han tidigt fram en massa syntar. Jag har länge varit skeptisk mot dem för att jag känt att de inte passar in i min typ av musik. Men, krocken mellan våra influenser visade sig vara precis vad mina låtar behövde. Vi hittade en bra balans mellan det gamla och det nya, mellan det akustiska och det elektroniska.
Inspelningen av “Paris to Berlin” började bra. En mängd olika musiker bjöds in till studion, låt efter låt spelades in och skivan började så sakteliga ta form. Men halvvägs genom inspelningarna hände det som så många artister gått igenom före Lena. Skrivkrampen slog till och skaparlusten försvann.
- Inför min förra skiva “Real love” var jag mycket i Paris för att hitta inspiration. Där kom låtarna till mig på ett sätt som de aldrig gjort hemma i Stockholm. Det blev väldigt tydligt vad det var som fattades för att färdigställa denna skiva. Jag var tvungen att lämna Stockholm för att få tillbaka suget och “hitta” skivans sista låtar.
Under en tysklandsturné med bandet Friska Viljor började tanken på en flytt till Berlin växa fram. Efter turnén blev tanken till verklighet. Lena, hennes son Olle, pojkvännen Daniel och vännen Joakim (båda Friska Viljor) tillbringade våren 2010 i Berlin.
- Detta var förmodligen det bästa som kunde hända, säger Lena. Jag tog långa promenader, hängde med Olle i parkerna, lagade goda middagar, drack öl med pojkarna, vann en Yatzyturnering, träffade nya vänner, fick besök av gamla vänner och tänkte inte så mycket på min musik. Pausen från produktionshetsen i Stockholm i kombination med upplevelserna i Berlin gjorde mig peppad på att gå in i studion igen. Inspirerad och med nya låtar i bagaget flyttade Lena hem till Stockholm, och tillsammans med Mats slutförde hon inspelningarna. Nu har hon både en ny favoritstad och en ny skiva; “Paris to Berlin”


Tisdag 11/1, kl. 19.00. Jazz – Our Park

Live 20.30.
Fabian Kallerdahl – piano, Victor Furbacken – bas, Chris Montgomery - trummor
+ gäst
Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 12/1, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Culkin

Live 21.00.
Första datumet 2011 för Fritz's Corner går i nittiotalets tecken!
Stockholmsbandet spelar klassisk indierock/shoegaze så som det lät på det tidiga nittiotalet. Ta MBV, Ride och Swervedriver blandat med lite Sonic Youth så har ni en bra bild hur Culkin låter. Helt fantastiskt med andra ord. Bandet består av Joel Borg, Mathias Rask-Andersen, Pontus Wallin och Jonas Eriksson.
http://culkin.se/
http://www.myspace.com/culkin

DJs: Li Stanley + Sally Khan


Torsdag 13/1, kl. 19.00. Club Nuggets med DET BLEV HANDGEMÄNG
Live kl. 21.00
Först och främst: god fortsättning!
På årets första Club Nuggets har vi skeppat hit ytterligare ett Göteborgsband. Eller ytterligare förresten, tre fjärdedelar av det här bandet har faktiskt besökt oss tidigare - Bror Gunnar "Gugge" Jansson med sitt enmannaband i våras och Christoffer Johansson samt Emanuel Svensson så sent som i november som duon The Bitter And Sick And Die Alones.
När de kompletteras av kontrabasisten Elin Engbe...rg går de under benämningen Det Blev Handgemäng och spelar helt vanvettigt svängig countryblues i gammal hederlig oldtime-anda. Vare sig det handlar om tolkningar av Clarence "Tom" Ashley (som här: http://www.youtube.com/watch?v=6D9NcScNo6U), den sorgliga historien om Sam Hall (som här: http://www.youtube.com/watch?v=jK4Yz2Mf7cI) eller egenkomponerat mateiral som "Mean Old Billy's Cry For Freedom" (som här: http://www.youtube.com/watch?v=66OKHcSoWXc) är det omöjligt att värja sig mot bandet som, om det fanns någon som helst rättvisa i världen, hade varit countrynamnet på allas läppar i stället för Baskery och Cookies & Beans.
Från DJ-båset kommer det låta som vanligt - gungigt, gyttjigt, bonnigt och opretentiöst botaniserande i country, blues och soul.

Det Blev Handgemäng på Myspace:
http://www.myspace.com/detblevhandgemang


Fredag 14/1, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox & Rocket Boy
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 21.30. Därefter tar inga mindre än Rocket Boy över! Oskar Engström & Hampus Nordgren har lovat att visa sina absolut bästa skivtips, och spela allt från londonsound, electropop till kanske lite krautrock.


Lördag 15/1, kl. 21.00. Electrofy Me
Kalle Windefalk med vänner bjuder på dansant elektronisk musik från DJ-båset från 21.00-02.00


Söndag 16/1. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar