VECKA 22

Måndag 31/5, kl. 21.00. The Parlotones
Nu kommer de äntligen till Sverige - THE PARLOTONES - Sydafrikas största indierock/popband som det senaste året haft enorm framgång i Europa och USA. Bandet, som för tankarna till The Killers och The Cure, har nominerats och och vunnit prestigefulla priser på MTV Awards, South Afrika Awards oci ISC i USA.Den 10 juni spelar The Parlotones på öppningen av FIFA WORLD CUP tillsammans med artister som Black Eyed Peas och Alicia Keys. Den 4 juni släpps albumet "STARDUST GALAXIES" och i samband med skivsläppet besöker The Parlotones för första gången Skandinavien. Den 1 juni spelar bandet på TV4 Nyhetsmorgon och kvällen innan - MÅNDAG 31 MAJ - bjuder The Parlotones på en exklusiv spelning på Lilla Hotellbaren.
PÅ SCEN 21.00, MISSA INTE!
Se senaste The Parlotones senaste singel "LIFE DESIGN" här:
"LIFE DESIGN":
http://www.youtube.com/watch?v=JbH6nzcMq7M


Tisdag 1/6, kl. 19.00. Jazz - jamsessions
Med DJ utrustning, samplers, loopteknik och akustiska instrument skapas en improviserad scen med spontana gäster. Thomas Wingren - elektronik, slagverk, Adam Forkelid - keyboard. DJ från kl. 19.00, live 20.30.
Kika in på: www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 2/6, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Dammit Im Mad
Dammit Im Mad är Anton Thorell och Christian Augustin. Anton spelar med akter så som DFQ samt Yamon Yamon och Christian spelar trummor i Totalt Jävla Mörker bland annat. De låter som om Lightning Bolt skulle ha spelat Deerhoofcovers. Stökpop. Mathrock. Post. No. Wave.
Lyssna in dig här:
myspace.com/dammitimmaddammitimmad
Och alla dessa kommer att spela skivor! Louie Louie, Rebecka Rissanen, Bold Faces & Mother



Torsdag 3/6, kl. 20.00. Al, Marc and Sandy release! Residents: Rocket Boy
Det är första torsdagen i månaden och än en gång blir Stockholms hippaste hotellbar lite hippare. EP-aktuella Al, Marc & Sandy firar nya släppet med gig, groggar och prunkande pop. Bakom spakarna står residenterna Rocket Boy, kvällen till ära med gästen Mark Dexter.
Förhandslyssna på Al, Marc & Sandy här:
http://soundcloud.com/al-marc-sandy/homerun eller på http://www.almarcsandy.com/






Fredag 4/6, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul och funk varje fredag mellan 17 och 02.


Lördag 5/6, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa.
http://www.heyahifi.com/

Söndag 6/6. Söndagsklubben
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel.Spela sällskapsspel, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny. Återkommer med kvällens DJ's!

VECKA 21

Tisdag 25/5, kl. 19.00. Jazz - Lisa Björänge presenterar HOME, CD-release!
Antalet framstående svenska jazzmusiker som kommit från Sandviken har de senaste åren vuxit lavinartat. En av dom är Lisa Björänge, en sångerska som de senaste åren varit verksam i Gävle och Göteborg, men som nu känner att hon hittat hem med sitt nya band och skivan "Home". Hennes klara, säkra röst och starka kompositioner backas upp av ett helt band med sandvikare.Gitarristen Mattias Windemo har i mer än tio år varit en av våra mest säregna och personliga musiker i landet och hans rykte är spritt långt utanför landets gränser. Trummisen Jon Fälts personliga, infallsrika och obegränsade spel fick Dan Backman i SvD att nyligen undra "Har vi någonsin haft en bättre jazztrummis i Sverige?". Pär-Ola Landin är lika stadig som han är musikaliskt bred. Han utgör tillsammans med Jon och Mattias trion Flux och hörs ofta med bland annat Ale Möller Band. Klas Toresson är en av landets absolut bästa saxofonister. Han spelar både traditionell och modern jazz med stor integritet och kunde höras med sitt egna band på Lilla Hotellbaren i början av året.Det här är det närmaste ett Sandviken All Stars man kommer, anfört av Lisa Björänge, nästa stjärna på den sandvikska jazzhimlen. Live kl. 20.30!

Onsdag 26/5, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Bold Faces, DJ set
Denna onsdag spelar residenterna Bold Faces skivor!
www.myspace.com/boldfacesboldfaces
I över 12 år har Fritz’s Corner erbjudit stockholmspubliken det bästa inom pop, rock, punk och electronica. Varje onsdag håller Friz’s Corner till i Lilla Hotellbaren. Oftast spelar två liveakter, det kan vara stora eller små, kända eller okända, svenska eller utländska, med den gemensamma nämnaren att de är vansinnigt bra!

Torsdag 27/5, kl. 21.00. Non Stop, DJ set
Non-Stop är en duo bestående av Daniel Lindeberg och Martin Petersson som spelat skivor drivit klubbar och ordnat fester i 7 år. De spelar en blandning av house,disco,rock och elektronisk.



Fredag 28/5, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul och funk varje fredag mellan 17 och 02.

Lördag 29/5, 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa.
www.heyahifi.com

Söndag 30/5, kl. 20.00 Söndagsklubben
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

VECKA 20

Tisdag 18/5, 19.00. Jazz - Jamsessions
Med DJ utrustning, samplers, loopteknik och akustiska instrument skapas en improviserad scen med spontana gäster. Thomas Wingren - elektronik, slagverk, Adam Forkelid - keyboard. Live blir det klockan 20.30 och framåt.

Onsdag 19/5, 19.00. Fritz’s Corner med Northern Trail Showcase
Johannes Vidén & the Bluebird Association



Johannes är en klassisk crooner i Göteborgsförpackning. Det är stora känslor, hjärta och hjärna omfamnat i soul och gospeldränkt rock. Debutsingeln 'Självsabotören' har precis börjat snurra på P3, men redan förra året omnämndes han som 2010 års genombrott.
myspace.com/johannesviden

Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers
Kärleken till den traditionella Amerikanska folkmusiken ledde till samarbetet mellan den hyllade bluegrasskvartetten Rockridge Brothers och Karla-Therese. Ett debutalbum är på gång till i höst.
myspace.com/karlaandtherockridgebrothers

The Hi De Hos
Stockholmskt 60tals-doftande folkrockband med ett låtskrivande som luktar John Hiatt såväl som The Band.
myspace.com/tobiasklevbom

Torsdag 20/5, 19.00. The Dust Bowl med Della Ridge
The Finest Honky Tonk in Town!
Nu på torsdag den 20 maj är The Dust Bowl tillbaka i Lilla Hotellbarens lokaler. Efter succén senast med Sveriges hetaste countryrockers Hellsingland Underground på scenen (tack alla som kom!) följer vi upp med Sveriges bästa traditionella countryband: DELLA RIDGE. Sju man på scenen inklusive steel guitar, fiddle och banjo. Ett gäng svinbra låtar som för tankarna till 70-talets Texas såväl som det bästa av dagens neotraditionella countryscen.
Lyssna här:
http://www.myspace.com/dellaridge
Från DJ-båset kommer vi som vanligt att bjuda på bluegrass-klassiker, rå outlawcountry och det senaste nya från andra sidan Atlanten.
Bandet står på scenen 20.30. Kom i tid!


Fredag 21/5, 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul och funk varje fredag mellan 17 och 02.

Lördag 22/5, kl. 19.00. Morrisey 51
Dags för fest nummer tretton i kategorin fira Steven Patrick Morrissey. Jesper Hermansson, Carl Moberg, Henrik Moberg & Tom Pyl tar med sig deras finaste Smiths- och Morrissey-låtar att glädjas åt i timmarna sju och du tar med dig din sångröst och propra dancing shoes på fötterna. Hej vilken lördag!

Söndag 23/5, 20.00. Söndagsklubben
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel.
Spela sällskapsspel, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.
Denna vecka vill ni inte missa "Lilla Hotellbaren VS. Cocktailbaren".
En gammal hederlig vispelarbättreskivorändenandrabaren-battle mellan Malmens två barer.

Vill du hjälpa oss att flytta? Det uppskattar vi!
Flytthjälp önskas! Sprid gärna ordet att det är här Lilla Hotellbaren håller hus på Internet nuförtiden. Vi uppdaterar med bilder, videos (kanske) men framförallt om kommande spelningar. Vecka för vecka! Tack och kram.