VECKA 31

Tisdag 3/8, kl. 19.00. Jazz – Peter Asplund
Peter har etablerat sig som en av svensk jazz största stjärnor under de senaste åren. Som solist är han förstahandsvalet för de flesta storband och han är en eftertraktad studiomusiker i vitt skilda sammanhang. Men mest imponerar han med sina egna projekt. I sin kritikerrosade kvartett får Peter inte bara utlopp för sitt energifyllda solospel utan här märks också hans begåvning som kompositör. Starka, vackra melodier utmärker gruppens sex skivor som har blivit uppmärksammade både i Sverige och utomlands. Av Peters andra projekt vill vi nämna samarbetet med Magnus Lindgren i Konserthusets storband Blue House Jazz Orchestra och den på senare år så framgångsrika dektetten med Martin Sjöstedt som tolkar Marty Paich and Mel Tormé. I den senare imponerar Peter med sina sånginsatser vid sidan av trumpetspelet. Hos oss blir det premiär för en nykomponerad sättning med bland annat
stjärnskottet Chris Montgomery på trummor. Live kl. 20.30!
Peter Asplund – trumpet, Adam Forkelid – piano, Martin Höper – bas, Chris Montgomery – trummor


Kommande jazzspelningar:
10/8: Kristina Gustavsson
17/8: Kristin Amparo
24/8: Bjaerv Enocunters
31/8: Jesper Kviberg Social Club Of Music
7/9: Jamsession
14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet
14/12: Neighbourhood

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 4/8, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Jim & Pat Garrett Show
Bröderna Jim och Pat Garrett spelar en fin akustisk folkrock och de har supportat band som Of Montreal. Live klockan tjugoett!

Lyssna här om du vill: myspace.com/jimandpatgarrettshow

DJ: Rebecka Rissanen
Se hela Fritz’s sommarplanering här:
http://fritzscorner.nu/index.htm


Torsdag 5/8, kl. 20.00. Rocket Boy + POP COB
På torsdags bjuds det på det lilla extra i söders bästa hotellbar. Killarna från Rocket Boy spelar som vanligt plattor hela kvällen och på scen står POP COB.
POP COB
Korsa Ola Salo, Dave Gahan och Kraftwerk. Sätt avkomman i ett rum med massa syntar med floppy-drive så får du POP COB. Melodisk syntpop med hjärta och ett begär att få återuppleva 80-talet. Själv beskriver han sin musik som "nyskriven synthpop på temat Jimmy Sommerville, sin pappa och konsten att vara en svart svan". Gäster på scenen är bl a Homero Alvarez (Latin the mood). På scen kl 21.Fredag 6/8, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.


Lördag 7/8, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa.
www.heyahifi.com

Söndag 8/8. Söndagshäng med The Dust Bowl
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

The Dust Bowl #14
Under det senaste året har vi haft äran att bjuda in Sveriges countryelit till scenen på Lilla Hotellbaren, vi har bland annat fått besök av Rockridge Brothers, Della Ridge och Hellsingland Underground. Vi har bjudit på det bästa Nashville och den djupa södern haft att erbjuda på stereon och ni har dansat och sörplat Coors Light. Nu har vi emellertid nått vägs ände.
Söndag den 8 augusti kommer vara er sista chans att njuta av ljuv country-musik i Lilla Hotellbarens lokaler med oss.
Från DJ-båset kommer det som vanligt att bjudas på bluegrass-klassiker, rå outlawcountry och det senaste nya från andra sidan Atlanten.

The Dust Bowl has left the building.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar